“Her maça şampiyonluğun inancıyla çıkıyoruz”

“Her maça şampiyonluğun inancıyla çıkıyoruz”
ABONE OL
Futbol hayatına 6 yaşında ailesinin desteği ile başlayan, sağlığı yettiği sürece de top koşturmaya devam edeceğini söyleyen Nazilli Belediyespor orta saha oyuncusu Bünyamin Karataş, bu sezon ise her maça şampiyonluğun inancıyla çıktıklarını söyledi. 

Futbola Avusturya'da başlayıp LASK'ta profesyonelliğe geçen Bünyamin Karataş, St. Florian, Pasching/LASK, FC Liefering'de kiralık olarak forma giydikten sonra Türkiye'de Darıca Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Sonrasında Samsunspor'la anlaşan Karataş, ardından Nazilli'yle anlaşma imzalayarak orta sahada başarısını sergilemeye devam etti. Her geçen gün kendini futbol adına geliştirdiğini söyleyen başarılı futbolcu, ’Her maçta şampiyonluk için oynuyoruz’ dedi. Söz şimdi Karataş’ta. 

Seni tanınabilir miyiz?
Bünyamin Karataş.24 yaşındayım Avusturya Linz doğumluyum, 3 kardeşiz. Nişanlıyım. Yaklaşık 4 yıldır Türkiye’de futbol oynuyorum. İlk geldiğimde Darıca Gençlerbirliği’ne transfer oldum. Küçüklüğümden bu yana futbol hep hayatımda. Futbola 6 yaşında başladım.

Futbol hayatın nasıl başladı? Ailen de futbolla ilgilenen var mı?
Babam sayesinde başladım. Babam zaten futbolcuydu aynı dönemde alt yapıda hocaydı. Tabi babamın maçlarını izlemeye giderken ilgim arttı. Annem de dahil olmak üzere herkes futbolu sever. Babam kendi spor kulübüne beni yazdırdı ve futbol hayatım 6 yaşında başladı. Ailem her zaman destek oldular, olmaya da devam ediyorlar.

inandik-basaracagiz-futbol-kariyerime-sagligim-el-verdigince-devam-edecegim-204163-fa30400bb28212f7657a41a769cbfae1.jpeg

Orta saha oyuncusu olarak eksik ve kuvvetli yönlerin neler?
Eksik yönlerim daha defansif özelliklerim diyebilirim. İyi olduğum yönlerim ise pas oyunu. Kritik pasları ve maçı yönlendirebiliyorum.

Unutamadığın bir maç var mı?
2 tane maçım var.2017 sezonunda Darıca Gençlerbirliği’nde  Orduspor’u 3-1 yenmiştik. Kritik bir gol attım. Uzaktan şutlu bir goldü. Şampiyonluğu garantilemiştik. Onun sevinci çok yüksekti bende. Samsunspor’da bir maçta çapraz bağlarım koptu ve 1 sene futboldan ayrı kaldım. Bu da beni en üzen andır. 

Bu sezon takımı nasıl görüyorsun?
Baktığımız zaman sezonda 2 -3 takım favori görünüyor. Fethiye, Kütahya ve Nazilli Belediyespor olarak biz.32 haftanın her haftası iyi oynamak zorundasın. Biz maalesef son 3 maçta istediğimiz oyunu gösteremedik. Pazar günü İskenderun Futbol Kulübü ile oynadığımız maçta onda on futbol oynadık. Her şeyi sahaya yansıttık. Bu hafta Perşembe günü Kütahya maçımız var. Çok önemli bir maç. Elimizden geleni yapıp gülen taraf biz olmak istiyoruz. Her maçta şampiyonluğa oynayıp Nazilli’ye şampiyonluğu armağan edeceğiz.

Türkiye’de yada yurt dışında idol gördüğün ve takip ettiğin isimler var mı?
Sürekli takip ettiğim bir oyuncu var. Tecrübeli bir futbolcu Andrés Iniesta. Çok severek ve hayranlıkla izliyorum. Top ayağında olduğu zaman adeta dans ediyor gibi. Kendisini idol olarak görüyorum. Türkiye’de ise Selçuk inan.

Farklı bir mevkide oynamak ister miydin?
En sevdiğim mevki forvet. Çünkü forvet önüne geleni geçtiği zaman maçtan sonra kral olur. Maçın yıldızı olur. Çünkü işin bitiriciliği onlarda.

inandik-basaracagiz-futbol-kariyerime-sagligim-el-verdigince-devam-edecegim-204163-fd18139afa1a165ebfb432267666a65a.jpeg

Tribünler boş. Bu konuda ne söylemek istersin?
Öncelikle taraftarsız futbolun neşesi kalmıyor. Oynadığım zaman seyirci, taraftar olduğu zaman ayrı bir motive oluyorum. Tabi pandemi dönemi bazı tedbirler sağlığımız için gerekliydi. Sağ olsun taraftarımız bize dışarıdan destek veriyor. Saha dışında bizi izliyor ve yanımızda olduklarını biliyoruz. İnşallah pandemi sürecini en iyi şekilde atlatırız ve taraftarımız tribünlerde yerini alır.

Kaç yaşına kadar futbol oynamayı planlıyorsun? Futbol sonrası planların var mı?
Futbol hayatım, sağlığım el verdiğince devam edecek. Şimdilik bir planım yok. Antrenör olmak isterim. Futboldan sonraki hayatımda Avusturya’da yaşayıp orada futbolla ilgili kariyer yapmayı düşünüyorum.

Bir lakabın var mı?
Gurbetçi derler arkadaşlarım.

Hocaların en çok sende beğendiği özelliğin nedir?
Aslında çok disiplinliyimdir. Birazda mükemmeliyetçi bir tarafım var. Sahada bazı şeyler olmayınca sinirlenebiliyorum. Takım arkadaşlarıma yansıtmadan kendi kendime kızıyorum. Hocalarım hırsımı beğeniyorlar. Gerek idmanlarda olsun gerekse maçlarda hırslıyımdır. Hep daha iyi olmaya çalışırım. Her zaman daha iyi oyun daha güzel oyun. Kendimi her zaman geliştirmeye özen gösteririm.

Nazilli taraftarına neler söylemek istersin?
Öncelikle taraftara çok teşekkür ediyorum. Taraftarımız her zaman bizi destekliyorlar. Biz bunu hissediyoruz. Şampiyonluğu onlara armağan etmek en büyük hedefimiz.

Futbol dışında başka spor dallarına ilgin var mı?
Basketbol çok seviyorum ve oynuyorum. Severek izlediğim bir spor. Bir hayalim var oda şu, Amerika’ya gidip NBA maçlarını izlemek. Bana çok farklı geliyor. Basketbola bir sempatim var. Los Angeles Lakers forması giyen LeBron James sevdiğim basketbolculardan biri.

inandik-basaracagiz-futbol-kariyerime-sagligim-el-verdigince-devam-edecegim-204163-fe560f58abe0340ff93195c1fe3e8070.jpeg

Başka şehirlerde de futbol oynadın Nazilli olmak nasıl duygu?
Samsunspor’da oynadım, Darıca’da oynadım. Her bir şehirde kendini ispatlamış kulüpler. Nazilli Belediyespor da öyle.

Boş zamanlarını nasıl geçiriyorsun?
Şuan tesiste kaldığımız için arkadaşlarla oyun oynuyoruz. Dinleniyoruz. Diğer boş zamanlarımda turistlik yerleri gezmeyi, yeni yerler keşfetmeyi çok severim. Araştırmacı bir ruhum da var.

Yurt dışındaki futbol süreci nasıl oldu?
Yurt dışında ilk profesyonel imzamı Lans Kinz’de attım.3. ligde oynadım o zaman. 1,5 yıl kaptanlık yaptım. Seviliyordum. Kontratım uzamadı. Darıca’dan teklif geldi. İlk başta sıcak bakmadım, zorlandım. Gurbete geleceğim için tereddüt ettim. Türkçe’de zorlandım. Ama tüm zorlanmamın karşılığını aldım. Şampiyonluk aldık. Samsunspor’a transfer oldum. Çok büyük bir camia. Bana Samsunspor çok şey kattı.

Yurt dışı futbolu ve Türkiye’deki futbolu değerlendirir misin?
Yurt dışında tamimiyle sistem üzerine kuruludur. Her bir takımın sistemi vardır. Maçtan bir oyuncu çıkarsa çıksın takım bozulmaz. Kalite olarak yurt dışı iyi. Türkiye’de çok önemli isimler var. Türkiye’de futbolda mücadeleci bir ruh var.

inandik-basaracagiz-futbol-kariyerime-sagligim-el-verdigince-devam-edecegim-204163-21a4a569fa40069364231ac8a9756f6f.jpeginandik-basaracagiz-futbol-kariyerime-sagligim-el-verdigince-devam-edecegim-204163-410f8bc43bb9051e26f45adc69931017.jpginandik-basaracagiz-futbol-kariyerime-sagligim-el-verdigince-devam-edecegim-204163-b1e83de2cce6314cb0ae9a53af0550d2.jpeginandik-basaracagiz-futbol-kariyerime-sagligim-el-verdigince-devam-edecegim-204163-d88fdb8d960452760dcff9509f4e13da.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.