Her yıl iki milyondan fazla insan ölüyor

Her yıl iki milyondan fazla insan ölüyor
ABONE OL
Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin,  7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada her yıl dünya üzerinde 2 milyondan fazla insanın güvenli ve sağlıklı olmayan gıda ile su tüketimi kaynaklı yaşamını yitirdiğini dile g

TÜRKER KOCAKAHYA - Aydın Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Cemil Şahin, 7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü’nde önemli açıklamalar yaptı. Halk sağlığının sürdürülebilirliği ve nesillerimizin sağlıklı şekilde büyüyüp gelişmesinin altın kuralının gıda güvenliğinin temin edilmesi olduğuna değinen Şahin, dünya üzerinde her yıl 600 milyona yakın hastalık vakasının, patojen mikroorganizmalar ve kimyasal maddelerle kontamine olmuş gıdaların tüketimi neticesinde ortaya çıktığını belirtti. Şahin, her yıl dünya üzerinde 2 milyondan fazla insanın güvenli ve sağlıklı olmayan gıda ile su tüketimi kaynaklı yaşamını yitirdiğinin ortaya konduğunu da dile getirdi.


TEK SAĞLIK ÇATISI VURGUSU 

Bu veriler doğrultusunda gıda güvenliğinin öneminin net şekilde ortaya çıktığını belirten Şahin, “Sağlıklı gıda ve gıda güvenliğinin tesisi için, beşeri hekimler ile veteriner hekimlerin multidisipliner şekilde Tek Sağlık çatısı altında birlikte çalışmalarının sağlanması ve geliştirilmesi elzemdir. İlgili tüm meslek gruplarının koordineli şekilde çalışması ve buna uygun zemin hazırlanması kaçınılmazdır. Veteriner Hekimler çiftlikten çatala güvenli gıda zincirinde önemi tartışılmaz bir halkayı oluşturmakta, hayvanların sağlıklı şekilde beslenmesi, koruyucu - sağaltıcı hekimliğin özveriyle sürdürülmesi ve güvenli hayvansal gıdanın ortaya konulmasında, elde edilen gıdanın güvenli şekilde tüketici vatandaşlarımızla buluşmasında büyük emekler vermektedirler” dedi. 


“FARKINDALIĞA DAVET EDİYORUZ”
 

Gıda güvenliği noktasında vatandaşlara düşen en büyük görevin tedbirli olmak, bilinçli gıda alışverişi yapmak ve temin edilen gıdanın uygun şartlarda muhafazası ile tüketime hazırlık aşamasını kurallara uygun şekilde gerçekleştirmek olduğunu belirten Şahin, “Sağlıklı bir dünya için, sağlıklı ve güvenli gıda, sağlıklı çevre, hayvan ve toplum zincirinde üzerimize düşen görevleri layıkıyla, eksiksiz şekilde yerine getirmemiz gerekliliği hususunda tüm Dünyada farkındalık yaratmayı amaçlayan 7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Gününü kutluyor, tüm vatandaşlarımızı farkındalığa davet ediyor, saygılarımızı sunuyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.