“Herkesin Vakıflar Haftasını kutluyorum”

“Herkesin Vakıflar Haftasını kutluyorum”
ABONE OL
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Vakıflar Haftası” dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu. Aksoy, “Herkesin Vakıflar Haftasını kutluyorum” dedi. 

KIYMET SARIYILDIZ-Aydın Valisi Hüseyin Aksoy,  her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Vakıflar Haftası ile ilgili açıklama yaptı. Vakıfların yaptığı birçok faaliyetin ülke için önemli olduğunu kaydeden Vali Aksoy, vakıfların, vatandaşlara kendini yalnız, yabancı hissettiği noktada destek olduğunu kaydetti. Vakıfların milletin yardımlaşma ve dayanışma ruhunu yansıttığını belirten Aksoy, “Fakirin gülen yüzü zenginin varoluş gayesidir. Bazen açlığa, bazen zamana, bazen yalnızlığa, bazen de hastalara şifa ve çaredir” dedi.

“ÇOK ÖNEMLİ VAKIF ESERLERİ BULUNMAKTADIR”
Vakıfların çalışmalarının şeffaflık içinde yürütüldüğünü belirten Aksoy, vakıf eserlerinin korunması gerektiğini kaydetti. Vali Aksoy, “Bugün ilimizde  çok önemli vakıf eserleri bulunmaktadır. Rahmetle, minnetle andığımız aziz ecdadımızdan yadigâr kalan bu vakıf eserlerini korumak, geliştirmek ve bu eserlere yenilerini eklemek hepimizin ortak sorumluluğudur. Diğer taraftan; Vakıfların çalışmalarını şeffaflık anlayışı içerisinde, verimlilik ve sorumluluk esasları doğrultusunda gerçekleştirmesi ayrılan kaynakların belirlenen hedefler doğrultusunda akılcı biçimde kullanılması bu kurumların geçmişten gelen saygınlığını sürdürmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu duygu düşüncelerle herkesin Vakıflar Haftasını kutluyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.