“Heyecan üst seviyedeydi”

“Heyecan üst seviyedeydi”
ABONE OL
Aydın’da geride kalan sezonda amatör futbol liglerini değerlendiren ASKF Başkanı Hasip Arıkan, 2018-2019 sezonunun başarılı bir şekilde geçtiğini söylerken, “Her kategoride heyecan en üst seviyedeydi” dedi. 

(TÜRKER KOCAKAHYA) Aydın’da amatör futbol liglerinde 2018-2019 sezonu tüm kategorilerde tamamlandı. Özellikle Süper Amatör Lig’de Yıldızspor ile Karpuzlu Belediyespor rekabetinin ön plana çıktığı sezonda 1. Amatör Küme ve 2. Amatör Küme’de heyecan dorukta yaşandı. Tüm kategorilerde yaklaşık 2 bin maçın oynandığı sezonda birçok takım şampiyonluk kupasını kaldırırken bazı takımlar ise küme düşme üzüntüsü yaşadı.  Zorlu maçlara sahne olan liglerle ilgili Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Hasip Arıkan değerlendirmede bulundu. Sezonun başarılı bir şekilde geçtiğinin altını çizen Arıkan, özellikle liglerde son haftalara kadar süren şampiyonluk yarışlarına vurgu yaparken her kategoride heyecanın en üst seviyede yaşandığının altını çizdi. 

“SON HAFTA BİLE BELLİ OLMADI”
İldeki en üst futbol ligi olan Süper Amatör Lig’de şampiyonun son haftada bile belli olmadığın hatırlatan Arıkan, “Yıldızspor ile Karpuzlu Belediyespor’un hem puanı hem ikili averajı eşit olduğu için ilk defa baraj maçı oynandı. Baraj maçında Yıldızspor, rakibini yenerek Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi. Ligin ne kadar kaliteli olduğu Karpuzlu Belediyespor’un da BAL’dan düşen takımı yenmesiyle ortaya çıktı. Tabi ligin alt sıralarında da heyecan yaşandı. Son haftaya kadar belli olmadı. Nazilli Sanayispor, Yıldızgücü, Kuşadası Trabzon Gençlik ve Davutlar Belediyespor son haftaya kadar o heyecanı yaşattılar ama son hafta sonuçlara göre Nazilli Sanayispor ile Yıldızgücü Süper Amatör Lig’den düştü” dedi. 

“1. AMATÖR LİGE YÜKSELDİLER”
Yaptığı değerlendirmede 1. Amatör Küme ve 2. Amatör Küme’yi de yorumlayan Arıkan, “1. Amatör Küme’de yine heyecan yaşandı. 4 grupta takımlar Süper Amatör’e yükseldiler. Son haftalar öncesi bazı takımlar şampiyonluğu garantilerken bazılarının ise son hafta şampiyonluğu netleşti. İkinci Amatör Küme’de ise sezon yakın zamanda tamamlandı. Orada da büyük heyecan yaşandı. 1. Grup’ta Atça Belediyespor ile Salavatlı Belediyespor ve Kuyucakspor çekişti. Son haftada Atça ve Salavatlı çıktı. İkinci grupta Germencik Belediyespor ile Bağarası Belediyespor 1. Amatör’e yükseldiler” dedi. 

3. GRUP DİKKAT ÇEKTİ
2. Amatör’de 3. Grup’a ayrı bir parantez açan Arıkan, “Bu sezon en ilginç mücadele 3. Grup’ta yaşandı. Akçaova Belediyespor, Işıklı Demirspor, D.S.İ Spor, Yazıderespor gibi takımlar son haftaya kadar kafa kafaya gittiler. Akçaova – Sandıklıspor maçında Akçaova maçı kaybetse Işıklı şampiyon olup D.S.İ çıkıyordu. Berabere kalsa yine aynı senaryo oluyordu. Ama Akçaova yenince Işıklı Demir ikinci olarak çıktı. 4. Grup’ta ise Kızılcaköyspor şampiyonluk sinyalini daha önce vermişti. İkincilik için ise Umurlu Belediyespor ile Acarlar Güneşspor çekişti. Umurlu ile Acarlar maçını Umurlu kazanınca ikinci oldu ve çıktı” ifadelerini kullandı.

heyecan-ust-seviyedeydi-110731-2a50ad6b52443d73b42a57403c780855.jpgheyecan-ust-seviyedeydi-110731-73488df75f98e22280cdc790af8a2975.jpgheyecan-ust-seviyedeydi-110731-cc22e5cdbc1ca4695f39037acbb0371c.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.