Hibe desteği alan engellilerin maaş endişesi

Hibe desteği alan engellilerin maaş endişesi
ABONE OL
Karacasu’da İŞKUR'un 50 bin TL hibe destekli projeden yararlanmaya hak kazanan engelliler, kendi işini kurdukları takdirde devletten aldıkları maaşları ve sosyal güvencelerin kesileceğinden dolayı endişeli.

GÜLAY ÖZTEKİN - Karacasu’da İŞKUR'un 50 bin TL hibe destekli projeden yararlanmaya hak kazanan engelliler, kendi işini kurdukları takdirde devletten aldıkları maaşları ve sosyal güvencelerin kesileceğinden dolayı endişeli.

Hayvancılık üzerine hazırlanan projeleri kabul olan ve 50 bin TL hibe desteği almaya hak kazanan engelliler, kendi işlerini kuracakları için bir taraftan sevinirken bir taraftan da devletten aldıkları maaşın kesilecek olmasından dolayı kaygılanmaya başladı. Karacasu’da yaşayan 58 yaşındaki evli ve 2 çocuk annesi Sevim Karakaya, kaymakamlığın engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurabilmeleri için başlattığı 50 bin TL hibe destekleri proje kapsamında Karacasu’dan başvuruda bulunup projesi onaylanan 12 kişiden biri olup sözleşmeyi imzaladı. Projeden yararlanacak olan 3’ü kadın biri eski hükümlü olmak üzere 12 kişi önümüzdeki günlerde 50 bin TL geri ödemesiz hibe desteği alacak. Ancak, yapılan sözleşmenin ardından maaşları kesileceğinden endişe eden Karakaya, kaygılarını anlattı.

“AYLIK OLMAZSA BEN NE YAPARIM”

Eşinin bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığını dile getiren Karakaya, yaşadığı bu kaygılar nedeniyle projeden vazgeçmeyi düşündüğünü söyledi. Bir süredir kanser tedavisi gördüğü için ilaç aldığını ve her ay Aydın Atatürk Devlet Hastanesine gidip kontrollerini yaptırdığını ifade eden Karakaya, özel nedenlerden dolayı bazı zorunlu giderlerini devletten aldığı 763 TL engelli maaşıyla sağladığını söyledi.

Karakaya, “Kendi işini kurmak güzel avantajlı elbette. Ama maaşım kesilirse sosyal güvencem iptal olursa biz neyle geçinir, ne yer içeriz. Kendi işimizi kurmak için başvurduk elbet ama tek gelirimiz devletin verdiği aylık ondan da olursak ne yaparız. Az da olsa her ay düzenli aldığımız bir para var. Kaymakam beyle tekrar görüşüp vazgeçtiğimi söyleyeceğim” ifadelerini kullandı.

DEVLETTEN ALDIĞI AYLIĞI İŞ KURMAYA YEĞLİYOR

Karakaya, “Evim yok. Kirada oturuyorum. Hatta kirayı da ödeyemiyorum. Aldığım aylık olmasa aç kalırım ben. Sosyal güvencem ne olacak. Aylığım kesilecekse koyunda, kuzu da, inekte kalsın diyeceğim. Ben zaten çalışamıyorum. İş kurmak benim için avantajlı aslında. Ama benim evim yok nerede bakacağım hayvanları aylığım olmazsa“ diye konuştu.

 Engelli vatandaşların iş kurmaktan çok azda olsa devletin verdiği maaşı tercih ettikleri görüldü.    

hibe-desteginden-yararlanacak-engellilere-korku-sardi-136480-1a892b4d11c11b262d892c1da02bddc3.jpghibe-desteginden-yararlanacak-engellilere-korku-sardi-136480-4ec1c73e4bfdc164a3cca7b5a883aa5f.jpg                                                                 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.