“Hizmet edersen halk seçer"

“Hizmet edersen halk seçer"
ABONE OL
Efeler ilçesinin Güzelhisar Mahallesi’nde 30 yıldır muhtarlık yapan İsmail Oktay Uz, “Hizmet edersen halk seçer” ifadelerini kullandı. 

KIYMET SARIYILDIZ - 1994 yılından bu yana Güzelhisar  Mahalle Muhtarlığı yapan İsmail Oktay Uz, muhtar seçilmesi ile ilgili bilgi verdi. 30 yıldır mahalleye hizmet etmek için çalıştığını ifade eden Uz, 2023 yılında görevi bırakacağını söyledi. Uz, “1994’ten bu yana muhtarlık yaptığım için 6 dönem ile 30 yıla yaklaştık muhtarlıkta. Vatandaşın işini gördüğümüzde, mahallemizin sorunlarını yerinde tespit ettiğimiz zaman hiçbir sorunumuz yok. Maddi durumu ne olursa olsun fakir olsun gariban olsun mahallemin sorunlarını hiç tereddüt etmeden 30 yıldan bu yana vatandaşa hizmet etmekteyim. Şu anda 30 yılın içindeyim. Allah nasip ederse 2023 yılında bırakacağız. Yerimizi gelecek arkadaşa hazırlıyoruz” dedi. 

“BU KAPI HER GÜN VATANDAŞA AÇIK”
Hizmet etmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Uz, belediye başkanları ile diyalog içinde sorunları çözdüğünü söyledi. Muhtarlık görevi boyunca en büyük hizmetinin İstasyon Meydanı’nda bulunan bayrağın dikilmesi olduğunu söyleyen Uz, hizmet ettiği için vatandaşın kendisini seçtiğini söyledi. Muhtar Uz, “Tabi şimdi hizmet edersen halk seni seçer. Ama hizmet etmezsen bir dönem olur 4’üncü dönem bitersin. 1994’te 7 kişi vardı karşımda. 1994’ten bu yana mahalleme yapacak olduğum hizmet belediye başkanlarıyla daire müdürleriyle diyalog içinde bütün mahallemin sorunlarını bitirdim. En güzel bıraktığım şey de meydandaki bayrak. Bu bayrağın modelini ben Tarsus’tan getirdim. İlhami Ortekin’in belediye başkanı olduğu dönemde ben kendisine söyledim. Bu bayrağı eğer dikmezseniz ben kendim dikeceğim dedim. Encümenler karar verdiler. Encümenler de bayrağın dört yola dikilmesine karar verdi. Ama bayramlar meydanda yapıldığı için meydana dikildi. O kadar vekiller, belediye başkanları geldi gitti, kimse o bayrağı diktirmedi. Ben çok şükür İlhami Ortekin’in yardımlarıyla diktim. En çok gurur duyduğum olay bu. Cami önünden baktığım zaman gururla bakıyorum. İlkokulumu yoktu Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçip okul yaptırdık. Mahalleme ne yapılanlar sayesinde ben bu zamana kadar muhtarım. Kaç aday çıkarsa çıksın hiç tereddüt etmedim. Bu kapı her gün vatandaşa açık” ifadelerini kullandı. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.