Aydın Hedef Gazetesi'nden Kevser Dayan'ın haberine göre; Hollanda vatandaşı evli ve iki çocuk annesi Samantha Maria Muters, bir süre önce Söke’de bir yazlık aldı. Her yıl Türkiye’ye gelen Samantha, ezan sesinden etkilenerek Müslüman olmaya karar verdi. Müftülüğe başvuran Samantha için Söke İlçe Müftülüğünde ihtida töreni düzenlendi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde iş imkanı: Son başvuru yarın!
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde iş imkanı: Son başvuru yarın!
İçeriği Görüntüle

İSLAM’IN TEMEL ESASLARI ANLATILDI

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende İlçe Müftüsü Ali Saim Doğru, İslam dininin temel esasları hakkında bilgi verdi. Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Samantha ismini de değiştirerek ‘Semiya’ ismini aldı. Müftü Doğru, “İslam’la müşerref olan kardeşimize hayırlı, iman ve istikamet dolu bir ömür diliyorum” dedi.

Tören, salavatlar, tekbirler ve yapılan dua ile sona erdi. Müslüman olan Semiya’ya, Müftü Ali Saim Doğru tarafından “İhtida Belgesi” ile birlikte Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ