"Hükümet daha radikal kararlar almalı"

"Hükümet daha radikal kararlar almalı"
ABONE OL
Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, yaptığı açıklamada koronavirüs salgını nedeniyle esnafın zor günler yaşadığını söyledi. Çetindoğan, hükümetin daha radikal kararlar alması gerektiğini belirtti. 

KIYMET SARIYILDIZ - Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, koronavirüs salgını sonrasında küçük ve yerel esnafın zor günler yaşadığına dikkat çekti. Bir çok esnafın tedbir amaçlı iş yerlerini kapattığını ifade eden Çetindoğan, hükümetten bekledikleri desteği alamadıklarını söyledi. 

“KÜÇÜK ESNAFA SAHİP ÇIKIN”
Esnafı rahatlatmak için yapılan yapılandırmaların istedikleri gibi olmadığını vurgulayan Çetindoğan, esnafın sigortasının, kiralarının işlediğini hatırlattı. Vatandaşlara seslenen Çetindoğan, ”Alışıveriş merkezlerden ziyade vatandaşların küçük esnaftan alışveriş yapmasını rica ediyorum. Çünkü Mart ayından bu yana küçük esnafın çektiğini bir Allah bir de biz biliyoruz. Sağ olsun devlet zaman zaman bize katkıda bulunmak istedi ama çok az. Yetmiyor. Küçük esnaf çok zor durumda. Kahvehaneler yine kapandı. Restoranlar, lokantalar paket servise döndü. Kahvehaneler kapandı ama bu esnafların sigortası, primi, kiraları hala işliyor. Çok zor günler geçiyoruz. Yeni çalışmalar var hükümet tarafından. Kredilerle ilgili, primlerin uzatılması ile ilgili ama hala açıklama yok. Yapılandırma yapıldı ama bu yapılandırma bizim istediğimiz gibi olmadı. Biz böyle beklemiyorduk. Daha uzun vadede bekliyorduk. Ben yine vatandaşlardan şunu istiyorum: Küçük esnafa, yerel esnafa sahip çıkın. Hastalık gittikçe yayılıyor. Allah korusun daha kötüye gidiyoruz. Bana göre hükümetin daha radikal kararlar alması gerekiyor. Şu an çok kötü durumdayız” diye konuştu. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum