"İbadetime engel yok"

"İbadetime engel yok"
ABONE OL
​​​​​​​Nazilli İlçe Müftülüğü ile NAZENDER iş birliğiyle, engelli bireylerin cami içlerinde ibadetlerini yapabilmeleri için “İbadetime engel yok” projesi hayata geçiriliyor.

AYŞE AKTAŞ - Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) Başkanı Tayfun Yazıcı,  koronavirüs nedeniyle bir seneyi aşkın süredir projelerini ertelediklerini ancak tekrar sahaya çıkarak engelli bireyler için çalışmalara başladıklarını ifade etti. 4 sene boyunca resmi kurumlarla iletişim içinde olduklarını ve yapılan görüşmelerin olumlu olduğunu söyleyen Yazıcı, "Nazilli Adliye Sarayı, belki de Ege Bölgesi’nde 365 kriteri yerine getiren erişilebilirlik belgesini alan tek devlet kurumu oldu. Bu konuda İzmir’e tayin olan Mehmet Akif Dönertaş ve adliye çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Engelli bireylerin sorunları ve talepleri konusunda bir proje hazırlayarak Nazilli İlçe Müftülüğü ’ne sunduk. Nazilli İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı'dan, “İbadetime engel yok” projesi kapsamında müftülük olarak üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirtmesinden ve fiziki şartların oluşturulacağını söyleyip bizlere destek olacakları duyduğumuz için teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yazıcı projeye ilişkin taleplerini kaleme aldığı dilekçede ise şu maddeleri sıraladı,” Öncelikle camilerdeki  fiziki engelleri ortadan kaldırabilmek, erişilebilirliği sağlamak adına uygun olan camilere rampa yapılması. Cami cemaatlerinden engelli bireyler için temiz tekerlekli sandalye ve koltuk değneklerinin hazır tutulması ve merkezi konumdaki camilerin engelli erişilebilirliğine uygun abdesthane inşa edilmesi. Müftülükçe belirlenen günlerde engelli bireyler ve ailelerine ibadetlerin nasıl yapılabileceği konusunda bilgilendirme ve sohbet programları düzenlenmesi. Evlerinden çıkamayan engelli bireylere evlerde sohbet verebilme imkanının oluşturulması. Merkez Koca Camii’nde işitme engelli bireyler için Cuma hutbelerinin işaret dili tercümanı ile aktarılması. Dünyada ve Türkiye’de engelli vatandaşlar için belirlenen özel günlere, cami görevlilerinin de dahil edilmesi."

‘HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ’
Engelli bireyler için ‘İbadetime engel yok’ projesi için üstlerine düşen görevi her zaman yapmaya hazır olduklarını söyleyen Nazilli İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı ise, ”Bizler şu anda engelli olmayabiliriz ama engelli adayıyız. Bu kardeşlerimiz ibadetin en güzelini yapmaya layık insanlar. Onun için “İbadetime engel yok” projesi ile biz de bize düşen görevleri yapmaya hazırız. Bu işi pratiğe dökme zamanı geldi. Pandemi bizi yavaşlatsa da artık atılması gereken adımları atacağız. Başkanımızın talepleri karşısında bir hazırız. Özellikle merkez camilerimizde ve mahallesinde engelli kardeşlerimizin bulunduğu camilerde, tekerlekli sandalye ve koltuk değneği bulunduracağız. Fiziki şartları elimizden geldiğince yerine getireceğiz. Her ayın son pazar günü bir araya gelerek, kardeşlerimizle sohbetlere devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bayrakçı, müftülük olarak tüm derneklere, özel günlerde kapılarının açık olduğunu, yardıma ve dayanışmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.