İhtiyaç sahibi öğrencilere 180 adet tablet verilecek

İhtiyaç sahibi öğrencilere 180 adet tablet verilecek
ABONE OL
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında eğitime katkı sağlamak amacıyla işbirliği protokolü düzenlendi. 

TUĞBA AYDIN - MEB ve TOBB arasında işbirliği protokolü gerçekleştirildi. Aydın Valiliği toplantı salonunda düzenlenen protokole törenine, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Gökhan Maraş katıldı. Düzenlenen protokolde TOBB tarafından tahsis edilen 180 tablet, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

“180 ADET TABLET TAHSİS EDİLDİ”

Konuya ilişkin açıklama yapan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından uzaktan eğitime geçilmesiyle eğitimde yaşanan sıkıntıları gidermek için çalışıldığına vurgu yaptı. Vali Aksoy; “Öğrencilerimizin eğitimden mahrum kalmaması adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Milli Eğitim Bakanlığımızla yapmış olduğu protokol çerçevesinde ilimizde oda başkanlarımız ihtiyacı olan öğrencilerimiz için 180 adet tablet alarak Milli Eğitime bunları teslim edecekler. Bugün bu sembolik teslim için bir aradayız. Özellikle Odalar ve Borsalar Birliğimize, Oda Başkanlarımıza, Ticaret Odası Başkanımıza Ticaret Borsası Başkanımıza, Sanayi Odası Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“TEMENNİMİZ EĞİTİMDEN YOKSUN KALMAMALARI”

Eğitimde el ele vererek var olan sorunları aşma noktasında güzel bir örnek çalışma olduğunu belirten Vali Aksoy; “Bu anlamda ben odalarımıza ve odalarımızın değerli üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aydın genelinde de eğitimde her hangi bir sorun yaşanmaması adına Milli Eğitim Müdürlüğümüzün çalışmalarını koordine ederek belirli bir aşamaya kadar getirdik. Temennimiz çocuklarımızın eğitimden yoksun kalmamaları ve çalışmalarını en ileri noktaya taşımalarıdır. Bu vesileyle ben tekrar teşekkür ediyor ve hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Aydın genelinde maddi imkânsızlıklardan dolayı tablet veya bilgisayarı olmayan öğrencilerin uzaktan eğitim konusunda sıkıntılar yaşadığını ifade eden Vali Aksoy; “Bugün düzenlediğimiz protokolle bu öğrencilerimize, Valiliğimiz himayelerinde, Aydın Sanayi Odası tarafından 60 adet, Aydın Ticaret Borsası tarafından 65 adet, Aydın Ticaret Odası tarafından 55 adet olmak üzere toplam 180 adet tabletin il Milli Eğitim Müdürlüğümüzce dağıtılmak üzere teslimi gerçekleştirildi” diye belirtti. 

KİMLERE DAĞITILACAK?

Aydın İI Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Aydın genelindeki 17 ilçede eğitim ve öğretime devam eden öğrenciler içinde, evinde bilgisayar veya tablet bulunup - bulunmadığı, ailenin gelir düzeyi ve anne-babanın işsizlik durumu, öğrenim gören kardeş sayısı, öğrencinin başarı durumu, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kullanım durumu ile yüz yüze eğitime devam durumu gibi kriterler göz önünde bulundurularak tablet dağıtımı gerçekleştirilecek. İlçeler bazında sayıları belirlenen tabletler, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığı ile tutanak karşılığında öğrenci velilerine teslim edilecek. 

ihtiyac-sahibi-ogrencilere-180-adet-tablet-199998-4a02e94a721d836e230c40f4af7bbaf4.jpgihtiyac-sahibi-ogrencilere-180-adet-tablet-199998-8c540acf275579d062bc0a394851d125.jpgihtiyac-sahibi-ogrencilere-180-adet-tablet-199998-181fffaab2ca7814d7bb461463e0acca.jpgihtiyac-sahibi-ogrencilere-180-adet-tablet-199998-d41aad9a347905c5925f3066d33fd0dc.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.