İki belediyeyle koordineli çalışıyoruz

İki belediyeyle koordineli çalışıyoruz
ABONE OL
Germencik'e bağlı Turanlar Mahallesi Muhtarı Himmet İzmir, Aydın Büyükşehir ve Germencik Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını söyledi. 

Toplumun en küçük fakat en etkili birimlerinden olan muhtarlıklar tüm ülkede olduğu gibi Aydın’da etkisini göstermeye devam ediyor. Germencik'e bağlı Turanlar Mahallesi Muhtarı Himmet İzmir, 2 dönemdir vatandaşların daha kaliteli yaşam sürmesi için hizmet veriyor. Mahallesi hakkında bilgi veren İzmir, 470 hane bulunduğunu bildirdi. Köylülerin çoğunluğunun geçimini hayvancılık ve tarımla sağladığını ifade eden İzmir, “Bin 23 nüfusumuz var. 470 haneyiz.  2 bin baş büyük hayvan, 850 küçükbaş hayvan mevcut. Yerleşik vatandaşın elinde olanlar bunlar. Günlük 10-12 ton süt kapasitemiz var. Yem bitkileri yetiştiriyor bazı vatandaşlarımız” dedi.  
“18 ÖĞRENCİYE BURS SAĞLIYORUZ”
Seçildiği günden bu yana mahalle halkı ile beraber hareket ettiğini belirten İzmir, birçok öğrenciye burs vermek için dernek kurduğunu söyledi. Mahallenin güvenliği için 18 noktaya güvenlik kamerası taktığını söyleyen İzmir, “Üniversitede okuyan öğrencilere burs vermek için ilk seçildiğim dönem bir eğitim derneği kurduk. Şu anda üzerinden olmasa da işletmeler vasıtasıyla öğrencilerimize burs veriyoruz. Toplamda 18 öğrenciye burs sağlıyoruz. Deve güreşi tertiplemiştik. Oradan elde ettiğimiz gelirle yine öğrencilere burs verdik. Fuat Başkan döneminde yapılan deve güreşi geliriyle de mahallemizin 18 noktasına kamera sistemi yerleştirdik. Güvenlik için. Hırsızlık önlesin, halkımız daha güvende olsun diye. Pandemiden önce Anneler Günü dolayısıyla geleneksel hale getirdiğimiz etikliğimiz vardı onu yapardık. Pandemi nedeni ile yapamıyoruz. Lokma hayrı, çiçek dağıtımı gibi hediyelerimiz olurdu” ifadelerini kullandı. . 
”İÇME SUYU ŞEBEKEMİZ YENİLENDİ”
Mahalle olarak 2 belediye ile iş birliği içinde olduklarını kaydeden İzmir, yonca yem bitkisi konusunda Turanlar’ın iyi bir pazar oluşturduğunu ifade etti. Yaptığı açıklamasında İzmir, “Şu anda mahallemizde eksik bir şeyimiz yok. Germencik ve Büyükşehir Belediyemizden istediğimiz her türlü hizmeti alıyoruz. Her iki başkanıma teşekkür ederim. Kanalizasyonumuz 2021 programına alındı. Yolumuz yapıldı. Aydın’da 692 mahalle arasında ilk sıcak asfalt bizim mahallemize yapıldı. İçme suyu şebekemiz yenilendi. Köy meydanımızı Fuat Başkan yaptı. Tarımsal kooperatifimiz var. Diğer illerden yonca yem bitkisi almaya geliyorlar. Turanlar o konuda güzel bir pazar oluşturdu” sözlerini ekledi. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.