Alınan bilgiye göre, Konya'nın Karapınar ilçesine bağlı Akören Mahallesi'nde bir süredir yüzey yarıklarının büyüyerek ilerleyip Ereğli ilçesi sınırlarına doğru yaklaşması, tedirginliğe neden oldu. Yüzey yarıklarının Ereğli ilçe merkezine 25 kilometre uzaklığa kadar yaklaştığı görülürken, vatandaşlar yarıkların hem yerleşim alanlarına hem de köy yoluna ulaşmasından duydukları endişeyi dile getiriyor.

İki ilçenin arasında dev yarık oluştu! Dehşete kapılan vatandaşlar yetkilileri bekliyor

Her Geçen Gün Artıyor!

Korku içinde bekleyen Akören Mahallesi'ndeki vatandaşlar, toprağın her geçen gün biraz daha yarıldığına ve yeni çatlakların ortaya çıktığına işaret ediyor. Bazı yüzey yarıklarının metrelerce uzunlukta ve metrelerce derinlikte olması, endişeyi iyice arttırıyor. Yüzey yarıklarının köy yolu üzerinde yer alması, korkunun katlanmasına sebebiyet veriyor.

Başkan Böcek hastaneye kaldırıldı
Başkan Böcek hastaneye kaldırıldı
İçeriği Görüntüle

Mahalleler Tehdit Altında!

Akören Mahallesi Muhtarı Yusuf İlaslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yarıkların bulunduğu yolun devamında 5 ayrı mahalle bulunduğunu, yolun Aksaray-Adana Kara Yolu'na bağlantı yolu olmasının da büyük bir risk anlamına geldiğini aktardı. Yetkili kurumlardan destek beklediklerini dile getiren İlaslan, durumun ciddiyetine dikkati çekti.

İki ilçenin arasında dev yarık oluştu! Dehşete kapılan vatandaşlar yetkilileri bekliyor

Genişleyip Derinleşiyor!

Muhtar İlaslan, şunları kaydetti: "Bu yüzey yarıkları artık Ereğli sınırına kadar dayandı. Her geçen gün genişliyor ve derinleşiyor. Toprak yarılıp yol çökerse geri dönüşü olmayan sonuçlar doğabilir. Yarıklar 2 kilometre uzunlukta ve 17 metre genişlikte 4 yarık olarak paralel şekilde ilerledi. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği tehdit altında."

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI (İHA)