İkinci deve güreşi Atça ve Turanlar’da

İkinci deve güreşi Atça ve Turanlar’da
ABONE OL
Aydın’da kış aylarının vazgeçilmez eğlenceleri arasında yer alan deve güreşleri, Efeler İlçesi Işıklı Mahallesinde gerçekleştirilen güreşle başladı. İkinci deve güreşi ise Atça ve Turanlar mahallesinde yapılacak.

ABDURRAHMAN FIRAT -Aydın’da deve güreşleri, Efeler Işıklı Mahallesi’nde başladı. Sezonun ilk deve güreşine Aydın ve çevre illerden  150 pehlivan deve katıldı. Arenaya çıkan develer, rahiplerini devirebilmek için kıyasıya birbirleriyle mücadele etti.

İkinci deve güreşi ise 24 Kasım Pazar Günü Sultanhisar’ın Atça Mahallesi ve Germencik’in Turanlar mahallesinde yapılacak.

Öte yandan Aydın ve ilçelerinde yapılacak deve güreşlerinin tarihleri şu şekilde:

"24 Kasım Atça, Turanlar, 1 Aralık Koçarlı, 8 Aralık Karacasu, Köşk, Söke, 15 Aralık Buharkent, Hacıaliobası, 22 Aralık Aydın, 5 Ocak İncirliova, 12 Ocak Germencik, 26 Ocak Sultanhisar, 2 Şubat Yenipazar, 9 Şubat Kuyucak, 16 Şubat Nazilli, Çine, 23 Şubat Bozdoğan, Didim, 1 Mart Köşk, 8 Mart Kuşadası, 16 Mart Ortaklar, 22 Mart Işıklı'da."

 Aydın’ın İncirliova Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu (DEGÜF) 2019-2020 deve güreşi takvimine göre son güreş de Işıklı’da yapılacak.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.