“İktidar Aydın halkının hizmet almasını engellemeye mi çabalıyor?

“İktidar Aydın halkının hizmet almasını engellemeye mi çabalıyor?
ABONE OL
İYİ Partili Aydın Adnan Sezgin, Aydın Şehir Hastanesi ile ilgili meclise sunduğu önergede “İktidar Aydın halkının hizmet almasını engellemeye mi çabalıyor?” ifadelerine yer verdi. 

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Aydın Şehir Hastanesi’nin altyapı ve ulaşım çalışmalarını tamamlamaya çalışan Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin önüne çıkartılan engelleri Meclis gündemine getirerek, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından yanıtlanması talebiyle bir soru önergesi hazırladı. Sezgin, “Hastane inşaatı için ihtiyaç duyulan ulaşım ve atık su altyapılarının inşa edilmesi amacıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan çevre düzeni planı değişikliğinin Tarım Orman Bakanlığı tarafından geciktirildiğini belirten Sezgin, “18. Madde uygulamasının gerçekleştirilebilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın söz konusu alanın tamamı için izin vermesi gerekmektedir. Bakanlığınıza onay başvurusu yapılmış, ancak, hakkında Kamu Yararı Kararı bulunan alan, Bakanlığınızca uygulama yapılamayacak kadar küçültülmüş halde onaylanmıştır. Ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi konunun tekrar değerlendirilmesi amacıyla kararı Bakanlığınıza yeniden göndermiş, ancak, Bakanlığınızca henüz bir işlem yapılmamıştır” ifadelerini kullandı.

“MADDE 18 UYGULAMASI YAPILMASI NEDEN GECİKTİRİLMEKTEDİR?”
Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, AKP ve MHP mensubu meclis üyeleri tarafından Aydın Şehir Hastanesi yolunun finansmanına hayır oyu kullanıldığını da hatırlatan Sezgin’in Tarım ve Orman Bakanı Kirişci’ye yönelttiği sorular şu şekilde: Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusu neden ilk aşamada alanı küçültülmüş şekilde onaylanmıştır? Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yıla yakın süredir ulaşım ve altyapı yatırımları için gerekli izinleri almaya çabalamasına rağmen, madde 18 uygulaması yapılması neden geciktirilmektedir? Gerekli ulaşım ve atık su altyapısı tamamlanmadan Aydın Şehir Hastanesi’nin hizmete başlaması mümkün olmadığı değerlendirildiğinde, Bakanlığınızca Aydın halkının daha nitelikli sağlık hizmeti almasını geciktirici bir tutum izlenmesinin sebebi nedir? Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, iktidarınız mensubu meclis üyeleri tarafından Aydın Şehir Hastanesi yolunun finansmanına hayır oyu kullanılmıştır. Bakanlığınızın tutumu da, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni hizmet sunamaz hale getirmek veya Aydın halkının hizmet almasını engellemek yönünde iktidarınızın izlediği bilinçli bir tavrın uzantısı mıdır?


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum