İlçelerin 2020 yılı bütçesi belirlendi

İlçelerin 2020 yılı bütçesi belirlendi
ABONE OL
Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin Kasım ayı toplantısının üçüncü oturumunda, 17 ilçenin 2020 Mali Yılı Analitik Bütçesi belirlendi.

MURAT TAN - Aydın Büyükşehir Belediye Meclisinin Kasım ayı toplantısının üçüncü oturumu Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığında yapıldı. Toplantıda imar plan değişikliklerinin görüşülmesinin ardından 17 ilçenin 2020 yılı bütçeleri Plan ve Bütçe Komisyonunda gelen rapor doğrultusunda belirlendi. Belirlenen bütçelerde 249 milyon 900 bin lira ile aslan payı Efeler’in olurken, en düşük bütçeyse 11 milyon 796 bin lirayla Karpuzlu Belediyesi’nin oldu.

ASLAN PAYI EFELER’İN

Komisyon raporu doğrultusunda, Efeler Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi 249 milyon 900 bin lira, Nazilli Belediyesi’nin 158 milyon lira, Söke Belediyesi’nin 125 milyon lira, Kuşadası Belediyesi’nin 196 milyon lira, Didim Belediyesi’nin 135 milyon lira, İncirliova Belediyesi’nin 60 milyon lira, Çine Belediyesi’nin 50 milyon 510 bin lira, Germencik Belediyesi’nin 83 milyon 729 bin 500 lira, Sultanhisar Belediyesi’nin 23 milyon 500 bin lira, Yenipazar Belediyesi’nin 13 milyon lira, Bozdoğan Belediyesi’nin 45 milyon lira, Köşk Belediyesi’nin 44 milyon lira, Kuyucak Belediyesi’nin 40 milyon lira, Koçarlı Belediyesi’nin 32 milyon 356 bin lira, Karacasu Belediyesi’nin 27 milyon 924 bin lira, Buharkent Belediyesi’nin 18 milyon 350 bin lira ve Karpuzlu Belediyesi’ninse 11 milyon 796 bin lira olarak belirlendi.

ÇERÇİOĞLU HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Bütçelerin oy birliğiyle belirlenmesinin ardından konuşan ilçe belediye başkanları ile partilerin grup sözcüleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na ve meclis üyelerine teşekkür ettiler. Bir önceki oturumlarda Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ASKİ’nin bütçesinin de oy birliğiyle onaylandığını söyleyen Başkan Çerçioğlu da Plan ve Bütçe Komisyonu, belediye bürokratları ve ilçe belediye başkanlarıyla meclis üyelerine de teşekkür ederek, belirlenen bütçelerin ilçelere hayırlı olmasını temenni etti.

KARİKATÜR YARIŞMASI ÖDÜLLERİ BELLİ OLDU

Toplantıda, Kuşadası Belediyesi’nin 2019 Mali Yılı Bütçesine 500 bin lira ek ödenek verilmesi de kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan ‘Kadına Şiddet’ konulu karikatür yarışmasında ilk ikiye girenlere laptop bilgisayar, üçüncüye tablet verilmesi ve her katılımcıya da teşvik amaçlı kol saati verilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.