İlk aşı bugün yapılacak

İlk aşı bugün yapılacak
ABONE OL
Türkiye'de merakla beklenen ilk koronavirüs aşısının bugün yapılacağı bildirildi.

TUĞBA AYDIN - Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı ülkemizde ilk aşı bugün yapılacak. Çin'de geliştirilen aşı ilk olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Gaziantep, Malatya'nın da aralarında bulunduğu illerde bin 300 sağlık çalışanına uygulanacak.

Koronavirüs salgınına karşı herkesin merakla beklediği aşı haberi nihayet geldi. Tüm dünyada uygulanmaya başlanan aşının Türkiye’de de bugün yapılacağı kamuoyuna duyuruldu. Aşının ilk etapta bin 300 sağlık personeline yapılması öngörülüyor. Aşı Ankara'da Hacettepe'nin yanında Ankara Hastanesi, Şehir Hastanesi'nin de arasında bulunduğu bazı hastanelerde yapılacak. İstanbul'da Marmara, İstanbul Üniversitesi Tıp fakülteleri ile birlikte özel hastanelerde de uygulanacağı öngörülüyor. 
Ağırlıklı olarak sağlık personelinden oluşan kişileri kapsayacak ilk tur aşılamanın ardından kısa bir tetkik sürecine girilecek. Bu kişilerde bir etki yapıp yapmadığına bakılacak. 

Bunun için öngörülen süre bir hafta 10 gün kadar olacağı ifade edildi. İlk etabın sonuçlarından sonra 13 bin kişinin ikinci grup aşılamasına geçilecek. Bu gruptakiler de yine ağırlıklı olarak sağlık personeli ve risk grubunda bulunan insanlar olacak. Ayrıca aşı olanlara daha önce koluna verilenin aynısından bir kez daha yapılacak. Aşı uygulaması gönüllülük esaslarına göre yapılacak. 
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.