İlk mecliste gergin anlar yaşandı

İlk mecliste gergin anlar yaşandı
ABONE OL
İlk meclis toplantısında gergin anlar yaşandı

(BURHAN CEYHAN)İncirliova Belediye Meclisi Aytekin Kaya Başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Meclis 1'inci Başkan Vekilliği'nde oyların aynı çıkması mecliste gergin anların yaşanmasına neden olurken Başkan Aytekin Kaya ile MHP’li Şevki Can arasında kısa süreli sürtüşme yaşandı.
İncirliova Belediye Meclis Toplantısı 13 Cumhur İttifakı, 10 Millet İttifakı ve 2’de DSP Belediye Meclis Üyesi olmak üzere Aytekin Kaya başkanlığında ilk toplantısını yaptı. Gergin başlayan toplantıda Aytekin Kaya, “Göreve başladığımız gün belediyeye 400 bin TL icra geldi. İlk gün, bunun şokuyla karşı karşıya kaldık. İller Bankası'ndan alınan 7 milyonluk kredinin ise taksitleri ödenmemiş. Eğer ödeyemezsek önümüzdeki aylarda işçilerin parasını bile ödeyemeyiz. Belediyeyi zor şartlar altında devraldık” dedi.
CUMHUR, SERT 'KAYA'YA ÇARPTI
Toplantıda ilk olarak Meclis 1'inci Başkan Vekilliği oylaması yapıldı. Gizli yapılan oylamada Cumhur İttifakı üyeleri Şevki Can'ı, Millet İttifakı ile DSP üyeleri ise Şenay Tekin'i destekledi. Pusulaların açılmasıyla Can ve Tekin'e 13'er oy çıktı. Bunun üzerine sinirlenen Başkan Kaya, “Biz hepinizi eşit olarak yazdık. Grup oluşturmuşsunuz" dedi. Sözlerine karşılık Şevki Can'ın tepkisiyle karşılaşan Başkan Kaya bu kez sinirlerine hakim olamayarak, "Belediye borç batağında ve bunun sorumlusu sensin! Sen hiç konuşma” dedi. 
GERGİNLİK ARANIN ARDINDAN DAĞILDI
Başkan Kaya'nın bu sert çıkışıyla ortam bir anda gerilirken oturuma 5 dakika ara verildi. Aynı oylama ikinci kez yapıldı. Meclis 1'inci Başkan Vekili 13 oy alan Şenay Tekin oldu. Dengeyi değiştirense 1 oyun geçersiz sayılması oldu. Toplantı komisyon üyelerinin seçilmesiyle devam etti.

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum