"İncir hedeflediğimiz fiyatlara ulaşmış durumda"  

"İncir hedeflediğimiz fiyatlara ulaşmış durumda"  
ABONE OL
Aydın Ticaret Borsası'nda kuru incirin kilogramının rekor fiyatta işlem görmesini değerlendiren ATB Başkanı Fevzi Çondur; “İncir hedeflediğimiz fiyatlara ulaşmış durumda. Bunu olumlu karşılıyoruz” dedi.

Aydın Ticaret Borsası'nda kuru incirin kilogramı 64 liradan satıldı. Borsada incirin rekor fiyatta işlem görmesinin Aydın için önemli ve iyi bir gelişme olduğunu kaydeden Aydın Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Fevzi Çondur, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 
Emtia fiyatlarında dünya genelinde bir yükselme söz konusu olduğunu belirten Başkan Çondur; “Dövizde de belli bir yükselme meydana gelmişti ondan sonra da dolar bazında ihracat ürünümüz olan incir de aynı şekilde bu fiyatı bünyesine aldı diyebiliriz. Zaten bizim de bu sezon için piyasada hedefimiz, incirin 50 liranın üzerinde rakamlarda satılmasıydı. Bazı özel incirlerde yani kalibresi daha iri, rengi de daha güzel olan ve şu anda özellikle şoklanıp soğuk havada muhafaza edilmiş Ağustos-Eylül ayındaki durumunu koruyan ürünlerde iyi fiyatlarda satışlar yapılabiliyor” dedi.

 

“BU BİZİ MEMNUN EDEN BİR DURUM”
 Bu durumu olumlu karşıladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Çondur; “Üreticilerimizin para kazanması, daha yüksek fiyatlarla ürününü satması bizi memnun eden bir durum. İncir hedeflediğimiz fiyatlara ulaşmış durumda. Umarım bundan sonraki günlerde üreticimiz daha iyi fiyattan mallarını satar. Tüccarımız ihracatçılarımız ve işletmecimiz de üreticilerin ürünlerini en iyi şekilde değerlendirmek adına onlar da çalışmalarına devam ediyorlar. Onlara da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

“GERÇEK DEĞERİNDE İŞLEM GÖRMEYE BAŞLADI”
İncir ihracatçısı ve ATB Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Günaydın ise incirin hak ettiği fiyattan değer görmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Günaydın; “İncir fiyatları, mevsiminden bu güne baktığımız zaman 35 liradan işlem gören incirler şu an ortalama 55 lira arasında işlem görüyor. Kalitesine göre ise 55-60 liradan işlem görebiliyor. Gelişen teknolojiyle incir yıl boyu satılabilir bir ürün haline getirildi. Soğuk hava depolarına koyulan incirler her mevsim satılıyor. Aydınımız, çiftçimiz ve ihracatçımız için bunun faydalı olduğunu ve ürünün gerçek değerinde işlem görmeye başladığını söyleyebiliriz. Biz zaten ürünümüzün ucuz olmasını, ucuz alıp ucuz satmak istemiyoruz. Hak ettiği şekilde alıp pahalı satmak istiyoruz. Yani üreticinin kazanmasını istiyoruz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

esnafa-buyuk-is-dusuyor-205266-b68ef6afbb584f5c6cfc3d972ae93d48.jpgincir-hedefledigimiz-fiyatlara-ulasmis-durumda-262030-5097648b83192e53fa929882c86762ed.jpegaydin-inciri-hasankeyfte-yemis-verecek-256467-b4322456463e620ea07765489e0ec917.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.