Aydın’da Haziran ayında incirin tozlaşmasında kullanılan iğlek meyvesinin sütünü inceleyen araştırmacılar, molekül sentezlemesi sonucunda iğlek sütünün sağlığa birçok faydasını keşfetti.

İğlek sütünün yaraların çabuk iyileşmesinde etkili olduğunun ortaya çıktığını söyleyen Karya Farma HBX AR-GE (BAP) Bilimsel Araştırmalar Projeleri Merkezi Koordinatörü Hakan Başlık, “İğlek sütü, doğal antioksidanlar ve vitaminler açısından zengindir. İçerdiği enzimler sayesinde sindirimi kolaylaştırır ve mide rahatsızlıklarını hafifletir. Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirici etkileriyle bilinir. Cilt sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunan iğlek sütü, cilt hastalıklarının tedavisinde ve cilt bakımında kullanılmaktadır” dedi.

A W235189 01

“DİREKT KULLANILAMAZ”

Oldukça güçlü olan iğlek sütünün direkt kullanımının mümkün olmayacağını belirten Başlık, “İğlek sütü belirli işlemlerden geçtikten sonra kullanılması halinde fayda sağlamaktadır” diye konuştu.

A W235189 02

Kaynak: İHA