İncir üreticileri dikkat

İncir üreticileri dikkat
ABONE OL
Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sunay Güler, iğlekleme döneminde incir üreticilerini uyardı.

AYŞE AKTAŞ - Her bitkide olduğu gibi incirin de belli dönemlerde çeşitli hastalık ve zaralılara maruz kalabileceğini söyleyen Nazilli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sunay Güler, incirde Haziran aylarında ve sıcakların artmasıyla sıkça gördükleri Kırmızı Örümcek zararına dikkat çekti.

‘ZARARLI VE ZEHİRLİ MADDELER SALGILARLAR’
Güler, İncirde görünen hastalık ve zararlıların üründe zarar yapmaması, ürünün kalite ve verimini etkilememesi için Nazilli İlçe Tarım ve Orman  Müdürlüğünce teknik elemanların arazi çalışmalarını yoğun bir şekilde başlattıklarını söyledi. Güler, ”İlçemizde incir üretiminin yoğun olarak yapıldığı dağ köylerimizde üreticilere gerek arazide ürün başında gerekse de mahalle kahvelerinde konu ile ilgili bilgilendirmeler ve uyarılar yapılmaktadır. Haziran ayında yapılan bahçe kontrollerinde, bazı köylerimizde kırmızı örümcek zararlısına rastlanmıştır. Kırmızı örümcekler bulundukları konukçuların yaprak ve meyvelerinde bitki öz suyunu emerek zararlı olurlar ve zehirli maddeler salgılarlar. Bunun sonucu yaprak ve meyvelerde sarı kahverengi lekeler meydana gelir. Meyveler küçük kalarak kalitesi düşer. Kırmızı örümcek zararı Haziran ayında görülmeye başlar ve sıcakların artması ile daha da yaygınlaşır” diye konuştu.

‘ARAZİ KONTROLLERİ ARALIKSIZ DEVAM ETMEKTEDİR’
Kırmızı örümcek ve diğer zararlılar ile hastalıkların görüldüğü bahçelerde, mücadele konusunda gerekli uyarı ve bilgilendirmeleri yaptıklarını söyleyen Güler, ”Bakanlığımızca vatandaşlarımıza ruhsatlı bitki koruma ürünleri tavsiyesinde bulunuyoruz. Bu dönemde aynı zamanda ilikleme dönemi olduğu için kırmızı örümcek için yapılacak mücadelede çok dikkatli olunmalıdır. Üreticilerimize kırmızı örümceğin kendisini ve yumurtalarını yanımızda götürdüğümüz mikroskop altında tanıtmaktayız. Bu çalışmalarımız gündüz ve gece devam etmektedir. Sağlıkla ve kaliteli ürün elde etmek, ürünü ve üreticiyi korumak için Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca arazi kontrolleri aralıksız deva etmektedir” dedi.

incir-ureticileri-dikkat-166567-5bc02900343ce2849e5924b56d6c340d.jpgincir-ureticileri-dikkat-166567-77d160af96cfccabf41759821ee3d486.jpegincir-ureticileri-dikkat-166567-c22b55fa21e3deb8d82228b2f4a498e7.jpegincir-ureticileri-dikkat-166567-ffc6d7690fb4062bcfa8cd38fb4223be.jpeg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum