İncir yemenin inceliğini anlattı

İncir yemenin inceliğini anlattı

"Aydın Gastronomi Kitabı"nın tanıtımı için kente gelen müzisyen, program yapımcı ve sunucusu Ayhan Sicimoğlu, Aydın incirinin nasıl tüketileceğini anlattı. 

A+A-

Efeler ilçesinde hafta sonu düzenlenen etkinliğe ülkenin dört bir yanından birçok kişi de geldi. Aydın’a özgü yiyecek tariflerinin yer aldığı kitap için etkinlikte açıklama yapan müzisyen, program yapımcı ve sunucusu Ayhan Sicimoğlu, incirinin nasıl tüketileceğini anlattı. Sicimoğlu, "Zeytinyağını incire banarak yedik. Kuru inciri ters çevireceksiniz. İçi dışına gelecek. Onu da zeytinyağının üzerine banacaksınız. Vakit varsa da biraz bekleteceksiniz. İnciri geceden zeytinyağına bırakırsanız, sabah kahvaltıda ya da yemek arasında tat değiştirmede yenilir.” dedi.

 


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.