İncirde Kırmızı Örümcek mücadelesi başladı

İncirde Kırmızı Örümcek mücadelesi başladı
ABONE OL
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri  incir bahçelerinde Kırmızı Örümcek zararlısına karşı mücadelenin devam ettiğini açıkladı. 

KIYMET SARIYILDIZ - Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, incir bahçelerinde sıklıkla yaşanan hastalıklara ve zararlılara karşı üreticilere uyarıda bulundu. Müdürlük, Aydın genelinde 372 bin 655 dekar alanda, yaklaşık 61 bin tonluk kuru incir üretimi yapıldığı bilgisini verdi. Yetkililer ayrıca incirin en fazla ihracatının Aydın’dan yapıldığını açıkladı.

Her tarım ürününde olduğu gibi incirde de dönem dönem çeşitli hastalıkların yaşandığını kaydeden yetkililer, hastalık ve zararlıların ürünün kalitesini ve verimini etkileyebileceğini bildirdi.

İl müdürlüğü teknik elemanlarının Kırmızı Örümcek zararlısına karşı arazide çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirdiği bildirildi. İncir üretiminin yoğun olarak yapıldığı Germencik, İncirliova, Nazilli, Kuyucak ve Buharkent ilçeleri başta olmak üzere incir üretimi yapılan tüm bölgelerin kontrolünün sağlandığı vurgulandı. 


“SICAKLIKLARIN ARTMASI İLE DAHA DA YAYGIN OLARAK GÖRÜLÜR”

İlçelerde yapılan kontrollerde Kırmızı Örümcek zararlısına rastlandığını kaydeden müdürlük yetkilikleri,  zararlının zehirli madde salgıladığını belirtti. Üreticilere uyarıda bulunan il müdürlüğü açıklamasında, “İl ve ilçe müdürlüklerimizce yapılan arazi çalışmaları sonucunda üreticilere gerek arazide ürün başında gerekse de mahalle kahvelerinde konu ile ilgili bilgilendirmeler ve uyarılar yapılmaktadır. Yapılan bahçe kontrollerinde; ilimizde bazı bölgelerde lokal olarak kırmızı örümcek zararlısına rastlanılmıştır. Kırmızı örümcekler bulundukları konukçuların yaprak ve meyvelerinde bitki öz suyunu emerek zararlı olurlar ve zehirli maddeler salgılarlar. Bunun sonucu yaprak ve meyvelerde sarı kahverengi lekeler meydana gelir. Meyveler küçük kalarak kalitesi düşer. Kırmızı Örümcek zararı sıcaklıkların artması ile daha da yaygın olarak görülür. Kırmızı örümcek ve diğer zararlılar ile hastalıkların görüldüğü bahçelerde, mücadele konusunda gerekli uyarı ve bilgilendirmeler yapılarak bakanlığımızca önerilen bitki koruma ürünleri tavsiyesinde bulunulmaktadır. Üreticilerimizin de bahçelerini sık sık kontrol ederek herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde İl Müdürlüğümüze ya da İlçe Tarım Müdürlüklerimize başvurması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.