“İncirliova halkına yapılmış bir saldırıdır”

“İncirliova halkına yapılmış bir saldırıdır”
ABONE OL
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’yı ziyaret etti.

TÜRKER KOCAKAHYA - Ergun’u konuk eden ve olayın detaylarını anlatan Kaya, saldırının İncirliova halkına yapıldığını vurguladı. 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun ve yardımcıları, geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’yı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Kaya olayın detaylarını anlatırken, “Bunların rantları kesildi. Zorlarına gidiyor. İYİ Partili belediye başkanı İncirliova’da 15 aydır görevde. Hiç kimsenin kalbini kırmadım. İnsanları ayırmadım. Herkese hizmetimizi yaptık. Onun için sıkıntıları var. Zorlarına gidiyoruz. Aytekin Kaya 28 günde seçildi. 4 yıl sonra çok çalışsınlar gelsinler. Bu İncirliova halkına yapılan bir saldırıdır” dedi. 

“ADALETE GÜVENMİYORUM”
İncirliova’nın 52 bin nüfusuyla gelişen bir ilçe olduğunu belirten Kaya, “Ben ilçemizin adını güzel projelerle duyurmak istiyorum. Çok güzel projelerim var. İYİ Parti’nin yükselişi var. Türkiye’nin her tarafından sesini çıkarmasından rahatsız oluyorlar. Olmasınlar” dedi. Saldırganların gece salıverildiğini belirten ve tepki gösteren Kaya, “Anne ve babama hakaret eden militanları salıverdiler. Bundan sonra adalete güvenmiyorum. İktidara gelinceye kadar adalete güvenmiyorum. 76 yaşındaki annemi üzdüler. Annemi üzenleri de lanetliyorum” ifadelerini kullandı. 

“7 MİLYON LİRA AKTARMIŞLAR”
Belediyede 7 milyonluk yolsuzluk yapıldığını söyleyen ve detayları paylaşan Kaya, “İncirliova’ya sıcak su getireceğiz diye bir ihale yapmışlar. İhale yaptıktan sonra bu işi biz başaramayacağız, çok para çıktı diye iptal etmişler. Bu firmaya da 7 milyon Lira aktarmışlar. Aydın Valiliği ile bir anlaşma yapıyorlar. İş bittikten sonra bir rapor yapıyorlar. Firmanın 140 bin TL alacağı varmış. İcra geldi. Müfettişler geliyor. Dosyayı inceleyecekler. Yanlış olduğunu sizlerle paylaşacağız. Bu davayı hak eder kazanırsak, İncirliova’nın adını sadece Türkiye’ye değil dünyaya duyurmak istiyoruz” dedi. Kaya, koruma alıp almayacağı sorusuna ise, “Bir koruma şart olacak sanırım” cevabını verdi. 

“SALDIRI MİLLET İRADESİNEDİR”
Ziyarete katılan isimlerden İYİ Parti İl Başkanı Cemal Sarı ise “İncirliova’ya yakışmayan bir saldırı olayı yaşandı. Bu saldırıyı sadece Aytekin Kaya’ya değil, millet iradesine, dolayısıyla  İncirliovalılara ve Aydınlılara yapılmış gibi kabul ediyoruz. Saldırıyı yapanları, yaptıranları da şiddetli bir şekilde kınıyoruz.  İncirliova’da başından beri, belediye başkanlığını İYİ Parti’nin ve Aytekin Kaya’nın kazanması konusunda bir hazımsızlık vardı. Tırmanan bu olay böyle neticelendi. Dileriz bu tür olaylar İncirliova’da, Aydın’da ve Türkiye’nin hiçbir yerinde yaşanmaz” dedi. 

“SİYASİ İRADEYE YAPILMIŞ BİR HAREKETTİR”
Genel Başkan Meral Akşener’in talimatıyla geldiklerini belirten Metin Ergun da, “Bu saldırıyı İncirliovalılara yapılmış bir hakaret olarak algılıyoruz. İncirliova halkının siyasi iradesine karşı yapılmış bir harekettir” dedi. “Bu olaylar bizi kamçılar” diyen Ergun, “Bunlar bizim ne kadar doru yolda olduğumuzu gösterir. Bütün Millet İttifakı belediyeleri dürüst, şeffaf, hesap verebilir belediyecilik anlayışıyla çalışıyor” ifadelerini kullandı. 

Ergun, “Rantı kesilenler, İncirliovalı gariban insanın hakkını yiyenler ortaya çıkmaya başladı. Bunlar da sanki rant geri gelecekmiş gibi saldırmaya başladılar. Bunlar olacak. İYİ Parti ve Millet İttifakı olarak doğru yoldayız. Belediyelerimiz başarılı. Bu başarı zaten genel iktidarı da getirecek. Son anketler de bunu göstermeye başladı. İncirliova halkına geçmiş olsun. Bu hizmet yarışıdır. Vatandaş takdirini yapacaktır” dedi. 
Ergun, erken seçim olması durumunda ise İYİ Parti olarak hazır olduklarının altını çizdi. 

incirliova-halkina-yapilmis-bir-saldiridir-163646-9da4e95a78ffea2db0ea2de3ca881206.jpgincirliova-halkina-yapilmis-bir-saldiridir-163646-0135841ee3fc9c8cb538edec3763d12b.jpgincirliova-halkina-yapilmis-bir-saldiridir-163646-a198bd6cc08dfbc0e7c5ed807bfa8c68.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.