İncirliova, şehitlerimiz için yürüdü 

İncirliova, şehitlerimiz için yürüdü 
ABONE OL
İncirliova Belediyesi’nin düzenlediği Birlik, Beraberlik ve Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü’ne yediden yetmişe katılan vatandaşlar 500 metrelik dev Türk bayrağını taşıdı.

TÜRKER KOCAKAHYA- Yürüyüş sonrasında ise İdlib’te şehit olan askerlerimizin adları tek tek okunurken vatandaşlar göz yaşlarını tutamadı. 

Geçtiğimiz hafta Suriye’nin İdlib şehrinde yaşanan hava saldırısında şehit olan Mehmetçiklerimiz tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da anılıyor. Bu kapsamda İncirliova Belediyesi tarafından Birlik, Beraberlik ve Şehitlerimize Saygı Yürüyüşü düzenlendi. İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’nın ev sahipliğinde düzenlenen yürüyüşe Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Millet İttifakı’nın Aydın’daki diğer belediye başkanları, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır ve İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye binasında önünde başlayan korte yürüyüşü, Sevgi Yolu’ndan devam ederek ilçenin merkezini dolaşıp tekrar Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. 

500 METRE BAYRAK AÇILDI
Yürüyüşe İncirliovalı Şehit Süleyman Çamlıca’nın ailesi de katılara protokolle beraber ellerinde Türk bayrağı ile yürüdü. Yürüyüşte vatandaşlar 500 metrelik Türk bayrağı açarak tüm yürüyüş boyunca bayrağı dalgalandırdı. Atatürk posterlerinin de açıldığı yürüyüşte vatandaşlar ‘Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez, ‘Her Türk Asker Doğar, ‘Vatan Sana Canım Feda ve Mustafa Kemalin Askerleriyiz’ sloganları attı. Kalabalık gruba cadde üzerindeki evlerde oturan vatandaşlar da balkonlardan destek verdi. 

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ TEK TEK OKUNDU
Yürüyüşün tamamlanması sonrasında kalabalık grup Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında İdlib’de şehit olan Mehmetçiğimizin isimleri tek tek okundu. Şehitlerin isimleri okunurken meydanda duygıu dolu anlar yaşandı ve bir çok vatandaş göz yaşlarını tutamadı. Şehitler için Kuran-ı Kerim okunan tören sonunda vatandaşlara Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hayrı yemeği ikram edildi.    

“ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ”
Yürüyüş sonrasında açıklama yapan Başkan Aytekin Kaya, “İdlib'ten gelen acı haberlerle yüreğimiz yandı. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz.  Büyük Türk Milleti olarak her zaman zor günlerimiz olmuştur. Bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde aşacağız. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Dualarımız kahraman Mehmetçiklerimizle beraberdir. Rabbim görevleri başındaki güvenlik güçlerimizin yardımcısı olsun. İncirliova halkı kahraman ordusunun, devletinin yanındadır. Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı. 

incirliova-sehitlerimiz-icin-yurudu-151734-08771613d164ce27f48038b1bde2b14a.jpgincirliova-sehitlerimiz-icin-yurudu-151734-93ecb843b0adbbd1391566e2c49b8b81.jpgincirliova-sehitlerimiz-icin-yurudu-151734-0723dcf3d418b3080e826830f5795a82.jpgincirliova-sehitlerimiz-icin-yurudu-151734-c853c71dd0d7150dbd4c665d13baa2a7.jpg

FOTOĞRAFLARIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.