“İnsanlar, hayvanlardan daha vahşi”

“İnsanlar, hayvanlardan daha vahşi”
ABONE OL
Nazilli'nin Altıntaş Mahallesinde hizmet veren N.9 Pet Shop Garden'ın işletme sahibi Ahmet Alper Alpsoy, yaptığı işin çok önemli bir iş olduğunu ve doğru insanlarla bu işin yapılması gerektiğini belirtti.

(ŞERMİN ÇOLAK) Alpsoy, "Hayvanların konuştuklarını anlayabilirsen doğayla ilgili çok şey öğreniyorsun. Ben insanların hayvanlardan daha vahşi olduğu düşüncesindeyim" dedi.

N.9 Pet Shop Garden, Nazilli Altıntaş Mahallesi, Mimar Sinan Caddesinde Aydınlılara kapılarını aralıyor. İşletmede hayvanlar için her türlü malzemenin yanında bahçe eşyaları da satılıyor. Anadolu Üniversitesi Labaratuvar Veteriner Sağlık Teknikeri olarak mezun olduğu okulundan petshop merakı dolayısıyla mezun olduğunu belirten işletme sahibi Ahmet Alper Alpsoy, "2013 senesinden beri sektörün içerisindeyim sonra bir ara toptancılık yapmaya başladım, 2 sene ara verdim. Müşterilerim beni bırakmadığı için bu lokasyonda işime devam ediyorum. Aslında tüm dünyaya bakıldığı zaman petshopçuluk çok kayda değer bir meslek değil fakat doğru insanlar yaparsa, doğru bilgi birikimi ile yaparsa dünyadaki en ender, en özel işlerden bir tanesi ve çok da eğlenceli. Ben de zaten kendi standartlarımı dünya standartlarında tutmaya gayret gösteriyorum" diyerek işine duyduğu aşkı anlattı.

KEDİ VE KÖPEK SATMIYOR
Kedi ve köpek satmayan Alpsoy buna karşı olduğunu belirtti. Kedilerin ve köpeklerin dar alanlarda kafese konulmamasını, satılanların da çok yüksek meblalarda satılmaları gerektiğini ve insanların kedilerinin ve köpeklerinin kıymetini bilmeleri gerektiğini vurguladı. Petshopların genelde kuş ve balık sattığını hatırlatan Alpsoy, bunun iyi bir hobi olduğunu, insanları psikolojik anlamda desteklediğini söyledi. Alpsoy, "Bunu bilimsel anlamda yaparsan çok küçük faunaların içerisine dünyanın herhangi bir bölgesini getirip oturtabiliyorsun. Başarabilirsen ciddi kazançları da var" ifadelerini kullandı.

“DUYGUSAL BİR BAĞ VAR”
Ahmet Alper Alpsoy, sattığı hayvanlarla arasında duygusal bağ oluştuğunu da dile getirdi. Alpsoy, "Bazen 'hiçbir tanesini satmasam hepsi bende kalsa'  diye düşündüğüm oluyor. Zaten meslekteki en büyük problemlerden bir tanesi budur ama her mesleğin kendi bakış açısı olduğu gibi bizimde profesyonel bakış açımız maalesef olmak zorunda. Sonuçta ben bu işten para kazanıyorum, öyle ya da böyle" dedi. Alpsoy, kuş ve balık fiyatları ile ilgili ise alım gücü en düşük insandan, alım en gücü en yüksek olan insana kadar alışveriş şansı bulunduğunu söyledi.

“İNSANLAR, HAYVANLARDAN DAHA VAHŞİ”
Son zamanlarda artan hayvanlara şiddet olaylarına da değinen Ahmet Alper Alpsoy, " Bence dünyada çocukları hayvanlar korumalı. Çünkü hayvanlarda insanların bakış açısıyla zeka ve duygu olmadığı yönünde bir anlayış var. Ben bunun tersini düşünenlerdenim. Hayvanlarda muhteşem bir zeka, muhteşem bir analitik yetenek var, çözümleme anlamında ve süper bağ kuruyorlar insanlarla. Hayvanların konuştuklarını anlayabilirsen doğayla ilgili çok şey öğreniyorsun. Ben insanların hayvanlardan daha vahşi olduğu düşüncesindeyim" ifadelerini kullandı. 

“BİREY GELİŞİMİNDE HAYVAN BESLEMEK ÇOK ÖNEMLİ”
Alpsoy, ayrıca insanların çoğunun hastalık kapabiliriz gibi yanlış bir bakış açısıyla hareket ettiklerini ancak bu durumun çok düşük bir oran olduğunu kaydetti. Alpsoy, "Eğer aşılarını düzenli yaptırırlarsa, bilimsel eğitim alırlarsa, hayvanlarla ilgili hiçbir problem yaşamazlar. Bir bireyin gelişiminde hayvan beslemek çok önemli bir nokta, bireylerin dünyaya güzel bakmasını istiyorsak hayvan sahibi olmalı diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.