İş kuracaklara 50 bin lira hibe desteği müjdesi

İş kuracaklara 50 bin lira hibe desteği müjdesi
ABONE OL
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank KOSGEB’den yararlanarak iş kurmak isteyen vatandaşlara 50 bin TL kredi ve hibe desteği vereceklerini duyurdu.

KADİR CEYHAN - Bursa’da katıldığı bir açılış programında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tekstil sektöründe katma değerin artmasını önem verdiklerini ifade ederek  bu alanda çeşitli destekler sunduklarını belirtti. Bakan Varank, girişim sermayesi fonlarının miktarı ve kullanım alanlarını yayarak arttıracak önlemler alacaklarını vurguladı. 

Açılışta yaptığı konuşmada KOSGEB'in girişimcilik destek programından faydalanan ya da faydalanmak üzerine planlar yapan girişimci vatandaşlara 50 bin liraya kadar yeni bir kredi programı başlatacaklarını dile getiren Bakan Varank  ilk kez uygulamaya konulacak bu sistem ile  50 bin liraya kadar çekilen kredinin 10 puanlık finansman maliyetinin KOSGEB tarafından karşılanacağını da ifade etti

Girişimci olan vatandaşın genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını olması durumunda 50 bin liralık limitin 70 bin liraya çıkacağına da değinen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank kredinin teminatının ise Kredi Garanti Fonu tarafından verileceğini duyurdu. 

Girişimcilerin yalnızca anapara ve çok az tutarda faiz ödemesi yapacaklarını söyleyen Varank bu programla, girişimciler için önemli olan işletme sermayesine ek bir katkı sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.
Ar-Ge ekosistemini daha iyi konulara getirip, geliştirmek için 17 yılda  çok ciddi atılımlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Varank,  200 'den fazla üniversite bünyesinde bin 500'ün üzerinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezi, 84 Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve 112 bin araştırmacının bu ekosistemin ana rolleri olduğunu, niceliğin yanı sıra niteliği de daha yüksek seviyelere erdirmek istediklerini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.