İşçiler için imza attı seçim için iddialı konuştu

İşçiler için imza attı seçim için iddialı konuştu
ABONE OL
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 454 kadrolu personel Belediye-İş Sendikasıyla toplu iş sözleşmesi imzaladı.

(BURHAN CEYHAN) Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde rakibine tarihi bir fark atarak eze eze kazanacaklarını söyledi. 
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı adayı Özlem Çerçioğlu, kadrolu 454 personel için Belediye-İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzaladı. Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan imza töreninde işçiler ve aileleri katıldı. İşçilerin heyecanla beklediği sözleşmeye göre en düşük personel 4 bin 500 lira ve en yüksek de 8 bin 500 maaş alacak. 
Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, sendika yöneticileri ve işçiler katıldı. 
“HEP BİRLİKTE YAPTIK”
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu işçilere övgü yağdırarak, “10 yıl boyunca omuz omuza hep beraber çalıştık ve Aydın’a hizmet ettik. Şimdiye kadar verdiğiniz destek ve bundan sonra vereceğiniz destek için çok teşekkür ediyorum. Ben tek başıma bu kadar hizmetleri yapmam mümkün değil. Sizlerle beraber bu hizmetleri yaptık. Bu toplu sözleşmede, ortalama yevmiyelerinize yüzde 26, diğer sosyal haklarınıza da yüzde 21 ile yüzde 40 arasında artış sağlanmıştır. Yorulmadan, çok da uzun sürmeden 3-4 oturumda bitirdik biz bu işi. Yani sizi enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz” dedi.
MART SONUNDA TÜRKİYE’DE BAHAR OLACAK
Karşısındaki adayın “Sen neden sosyal belediyecilik yapıyorsun?” seklinde soru yönelttiğini ifade eden Çerçioğlu, “Onlar halktan kopuk. Fakir fukaranın, garip gurabanın ne halde olduğunu bilmiyorlar. 5 yıldızlı otellerinde, devletin misafirhanelerinde kaldıkları için hayatın ne kadar pahalı olduğun bilmiyorlar. Tencerenin nasıl kaynadığını bilmiyorlar. Hiçbir şeyden haberleri yok. Oturdukları yerden gelip burada belediye başkanı olacakmış. Siz, izin verir misiniz, buna? Mart ayının sonunda, tüm Türkiye'de bahar olacak" diye konuştu. 

ARADAKİ FARK YÜKSEK OLSUN
Çalışanları olduğu sürece sırtının hiçbir zaman yere gelmeyeceğinin altını çizen Çerçioğlu, “Seçimi eze eze kazanıyoruz. Ama aradaki fark o kadar yüksek olsun ki tüm Türkiye'ye Aydın Büyükşehir Belediyesi örnek olsun. Sizden isteğim, seçime 20 gün kaldı. Zaten siz çok iyi biliyorsunuz, bugünden itibaren daha fazla çalışacağız. Aydın halkına daha fazla hizmet edeceğiz. 81 vilayet içinde oluşturduğumuz bu örnek belediyeyi devam ettireceğiz. Bundan hiçbir şüphem yok" diyerek sözlerine son verdi.

“BİZ KENDİ İŞİMİZİ, SİYASİLER KENDİ İŞİNİ YAPACAK”
Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, “Siyaset kurumunda yer almayacağız ve almadık da. Biz kendi işimiz siyasilerde kendi işini yapacaklar. Ama siyasette bizim bir derdimiz var.  Siyaset yapanlar bizi insan yerine koymuyorlar. Bizim emeklerimize saygılı mı, bu çocuklar bizim çocuklarımız diyemiyorlar. Bizim kadar çalışanların çocukları da kıymetlidir. Siyaset olacak ama kim alın terine saygı gösteriyorsa, emekçinin çocuklarını kendi çocukları gibi benimsiyorsa o başımızın tacıdır. Evet siyaset olacak. Siyasette kim emeğe saygı gösteriyorsa, kim alın terine saygı gösteriyorsa, kim emekçileri ve çocuklarını kendi çocukları gibi görüp kutsal sayıyorsa başımızın tacıdır. Biz Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu bu yüzden destekliyoruz.” diye konuştu. 

“ASIL AMAÇLARI BİZİ BÖLMEK VE AYRIŞTIRMAK”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Belediye Başkanı seçimleri yapmamız gerekirken, birileri olayı getire getire ya beka sorununa ya dış tehdide yada Türkiye’de olmayan sorunlara getiriyor. Bunlar doğru değil biz genel seçim yapmıyoruz. Biz yerel yöneticiler seçeceğiz onlarda bizim sorunlarımızı çözmek için uğraşacaklar ve çaba sarf edecekler. Ülkenin baka sorunu varmış gibi göstererek aslında yapmaya çalıştıkları kendi bekaları. 24 Haziran öncesi ve sonrası yapılan vaatlere bir bakın. Değişen hiç bir şey yok, değişen bir şey var oda bizim durumumuz. Gittikçe yoksullaşıyoruz. Her geçen gün her anlamda geriliyoruz. Bakıyorsunuz çiftçi olmuş terörist. Kendisiyle aynı düşünceye sahip olmayan herkes olmuş FETÖ’cü. Bu anlayışla bizi yönetmeye çalışıyorlar. Ama asıl amaçları bizi bölmek ve ayrıştırmaktır. Biz asla bu oyuna gelmeyeceğiz. Ne derlerse desinler bu bayrağın altında bu toprakların olduğu her yerde birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşayacağız. Eğer Özlem Çerçioğlu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bir marka yaratmışsa ve Türkiye’de değil dünyada sayılı belediyeler arasına girmişse bunda en fazla sizin katkınız ve emeğiniz var” dedi. 
Konuşmaların ardından Özlem Çerçioğlu, ile Nihat Yurdakul birlikte sözleme imzaladı.

chpli-torun-her-gecen-gun-geriliyoruz-95442-3c7a4eae32ddafe37c57b9f0a4f1750e.jpgchpli-torun-her-gecen-gun-geriliyoruz-95442-ba1635ec2959236dcbf7457f457e3872.jpgchpli-torun-her-gecen-gun-geriliyoruz-95442-ca52deb698e3fc3612033b1c62ca5416.jpgchpli-torun-her-gecen-gun-geriliyoruz-95442-e043cc184d54d53d79d12f803b332730.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.