“İşgaliye belli bir düzende olmalı”

“İşgaliye belli bir düzende olmalı”
ABONE OL
Yağcılar İçi Çarşısı’ndan sonra sıfır işgaliye uygulamasına geçilmesi beklenen Ayakkabılar ve Sobacılar Çarşısı’nda esnaflık yapan Çetin Büyüktarakçı, işgaliyenin sıfır olmasa da belli bir düzende olması gerektiğini söyledi. 

TÜRKER KOCAKAHYA- Efeler Belediyesi’nin Yağcılar İçi Çarşısı’nda başlattığı sıfır işgaliye uygulamasının, mahallede bulunan Ayakkabılar ve Sobacılar Çarşısı’nda devam etmesi bekleniyor. Sobacılar Çarşısı’nda yaklaşık 40 yıldır soba ve hırdavat malzemeleri satan esnaf Çetin Büyüktarakçı da uygulamayı değerlendirdi. Yağcılar İçi ile Sobacılar Çarşısı’nın yapısının aynı olmadığının altını çizen Büyüktarakçı, “Yağcılar İçi öğrencilerin ve ailelerin en çok geçtiği yer. Orayla burası arasında çok fark var. Sıfır işgaliye uygulaması kötü değil. Her şeyden önce düzenli olması tabi ki lazım. Ama tamamen sıfır işgaliye olmamalı. Belli bir düzene oturtulması gerekiyor. Çünkü bizim dükkanlarımız çok küçük” dedi. 

“DÜKKANLARIMIZ ZATEN KÜÇÜK”
Bir düzen gelirse kazançlarının da iyi olacağını belirten Büyüktarakçı, “Şehir hepimizin şehri. Biz de sokakta düzenli olmasını istiyoruz. Dışardan gelen bir insanın Aydın’a bakışını da etkiler. Bunların zamanında yapılması lazımdı. Ben de esnaf düzenli olmasını isterim. Ama sıfır işgaliye olması esnafın işine gelmez. Çünkü bizim dükkanlarımız zaten küçük. Eşya ile beraber içeriye müşteri bile giremeyebiliyor. İşgaliyeyi bir de tamamen kaldırsak kepenk kapatırız. Bir düzen gelirse 10 eşya değil 1 eşya koyarım. Ama sıfır olması kötü olur çünkü bazı dükkanlar çok küçük” dedi. Sobacılar Çarşısı’ndan Yağcılar İçi Çarşısı kadar insan geçmediğini de sözlerine ekleyen Büyüktarakçı, dükkanların cirolarının da aynı olmadığını kaydetti.

isgaliye-belli-bir-duzende-olmali-143605-2a7a938e00e415efebe55b5daca848fd.jpgisgaliye-belli-bir-duzende-olmali-143605-c65ef8500605c8364937cc0183c40124.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.