İsim vermeden gönderme yaptı

İsim vermeden gönderme yaptı
ABONE OL
Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’e yapılan saldırı hakkında İl Başkanı Ali Çankır basın açıklaması yaptı.

KADİR CEYHAN- CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin geçtiğimiz Cuma günü evinin yakınlarında saldırıya uğramış ve darp edilmişti. CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, yaşanan olayla ilgili basın açıklaması düzenledi. Yapılan saldırının planlı olduğunu söyleyerek CHP örgütü olarak teyakkuz halinde olduklarını dile getiren Çankır, 16 İlçe Başkanı, Gençlik ve Kadın Kolları ile birlikte Polat Bora Mersin’i evinde ziyaret ettiklerini söyledi ve Mersin’in sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. 

DEMOKRASİ İKLİMİNE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR
Basın toplantısında saldırının alçakça olduğunu vurgulayan Çankır, “Bu saldırının Cumhuriyet Halk Partisi'ne yapıldığını, Aydın'ın huzuruna, kardeşliğine ve demokrasi iklimine yapılmış planlı bir eylem olduğunu biliyoruz” dedi. Yapılan saldırının yargıya intikal ettiğini de vurgulayan İl Başkanı Çankır, “Net olarak duruş gösteren, siyasi etik ve nezakete uygun davranan İYİ Parti İl Başkanlığı'na, AK Parti İl Başkanlığı'na, HDP İl Başkanlığı'na, Saadet Partisi İl Başkanlığı'na, Özgürlük ve Dayanışma Partisi İl Başkanlığı’na ve Emek Partisi İl Başkanlığı’na sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Onlar Aydın'da demokrasiye sahip çıkarak bu minvalde görüşlerini ve temennilerini beyan ettiler” ifadelerini kullandı. Kınama yayınlayanlar arasında Milliyetçi Hareket Partisi’nin yer almaması ise dikkatlerden kaçmadı.

MHP’DEN KURUMSAL BİR KINAMA GELMEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi gelenekleri içerisinde hiçbir zaman genelleme yaparak ve kimseyi ötekileştirerek hareket etmediklerini söyleyen CHP İl Başkanı Ali Çankır, “İlçe Başkanımızın yargıya intikal eden verdiği ifadeleri doğrultusunda 'Hareketin Lideri' diye başlayan sloganlar atarak İlçe Başkanımızı darp eden şahısların kimlikleri ve mensubu oldukları adresler belli oldu. Biz milletimizin bağrından kopan Millet İttifakı'nda olduğu gibi birçok ülkücü, milliyetçi kardeşimizle de yol yürümekten gurur duyuyoruz. Ancak ilgili muhataplardan kurumsal bir kınama işitemediğimiz için Aydın kamuoyu önünde bu olaya ilişkin kendilerinin görüşlerini soruyoruz. Sessizliğe mi bürünecekler, yoksa bu planlı saldırıyı kınayacaklar mı?” diye sordu. 

MESELE MEMLEKET, MESELE AYDIN

Kişiler ve şahısların geçici olduğunu vurgulayan Ali Çankır, “Mesele memleketse, mesele Aydınsa ilkelerle, ülküler birdir. Hepsi Cumhuriyet'in filizleridir. Önce bunun altını kırmızı kalemle çizeceğiz. Sonra yol ortasında, kalleşçe, bir insanın arkasından vurarak kaçanlara da tüm kamuoyu önünde kalleştir diyeceğiz. Bunda hemfikir olacağız. Planlı ve organize olarak yapılmış bu olayın azmettiricilerinin kendi başına buyruk birileri olduğunu düşünmek istiyoruz. Kamuoyunun siyasi olarak aydınlatılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

KİMSE KENDİNİ CHP ÜZERİNDEN AKLAMAYA ÇALIŞMASIN 

Basın toplantısında, “Aydın’da gerginliğin taraftarı olmak istemiyoruz” diyen İl Başkanı Çankır, “CHP ortaya koyduğu siyasi mücadelede tüm kesimlerle olmaya yönelik bir tavır sergiliyoruz. Fakat ülkemizin içinde bulunduğu bu çok önemli geçiş döneminde CHP’ye bir takım atıflarda bulunan ve kendi suçlarını aklamaya çalışanlara da bir mesaj vermek istiyorum. Biz Oslo’da teröristlerle masaya oturmadık. Habur’da mahkemeleri kurdurmadık. Yerel seçimler öncesinde de terörist başının kardeşine mikrofon uzattırmadık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.