"İşimiz Temiz Projesi"  Aydın'da başladı

"İşimiz Temiz Projesi"  Aydın'da başladı
ABONE OL
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Opet Petrolcülük A.Ş. işbirliğinde hayata geçirilen proje Aydın ile beraber 20 ilde başladı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Opet iş birliğiyle hayata geçirilen "İşimiz Temiz Projesi", Antalya, Adıyaman,  Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Samsun ve Şanlıurfa’da başlatıldı. Yüz yüze yapılacak olan eğitimle ilgili Aydın Ticaret Borsası’nda istişare ve tanıtım toplantısı yapıldı. 

Toplantıya OBB Aydin Kadın Girişimciler Kurulu/Ege Bölge Başkanı Esen Türker, Aydın Esnaf Odaları Birliği’nden Lütfiye Arıcan, Aydın Milli Eğitim Şube Müdürü Levent Şener, İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Yasemin Ateş, Hibeti Zeytin,  Berna Akyüzlü ve Gamze Yolcu Metin katıldı. '"İşimiz Temiz" Hijyen Eğitimleri yiyecek-içecek, konaklama ve ulaşım sektörlerindeki mikro işletmeler basta olmak üzere hijyen normların yükseltmek isteyen diğer işletme sahipleri, çalışanları ve tüm bireylere ücretsiz olarak  verilecek.  İşletmelerin sağlık bilgisi kapasiteleri ile proje eğitimlerine katılmak isteyen kişiler Halk Eğitimi Merkezlerine giderek ya da e-yaygin.meb.gov.tr üzerinden kayıt oluşturabilecek. 

“DOĞRUDAN KALFALIK SINAVINA GİRME İMKÂNI SUNULUYOR”
Projenin detayları hakkında konuşan Türker, Efeler, İncirliova, Germencik, Kuşadası, Didim, Söke ve Nazilli’deki tüm işletmeci kadınları projeye katılmaya davet etti. Projeyle ilçede temizlik ve hijyen konusunda bir seferberlik başlatmış olduklarını ifade eden Türker, projenin avantajlarından da söz etti. Açıklamasında Türker, "Projenin bireylere sağladığı avantajlar arasında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesine ek olarak talep edenlere sunulacak Europass Sertifika eki bulunuyor. Bu belgeye sahip kişiler ömür boyu geçerli mesleki yeterlilik belgesi ile Avrupa ülkelerinde is başvurusu yaparken bir adım öne geçebiliyor. Bununla birlikte proje eğitimini tamamlayan kişilere çıraklık yerine doğrudan kalfalık sınavına girme imkânı sunuluyor” dedi. Projede hedeflerinin ödül alarak birinci olmak olduğunu dile getiren Türker, kursların ücretsiz olacağını belirtti. 

isimiz-temiz-projesi-aydinda-basladi-284811-7051da43a80415fbfa313d7b57fa4dcd.jpgisimiz-temiz-projesi-aydinda-basladi-284811-8f5173007774445ce71e0c91bb96859c.jpgisimiz-temiz-projesi-aydinda-basladi-284811-cc4c21a5eb85ef2389696cf4b9b33cdf.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.