İŞKUR YENİ TEŞVİKLERLE ÇITAYI YÜKSELTTİ

İŞKUR YENİ TEŞVİKLERLE ÇITAYI YÜKSELTTİ
ABONE OL
Nazilli İŞKUR Müdürü Yakup Ergenlik, mevcut programlar hakkında bilgi verdi. 

AYŞE AKTAŞ- Nazilli İŞKUR Müdürü Yakup Ergenlik, tanışma ve bilgilendirme toplantısı yapmak için gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantı da Ergenlik, kurumun hedeflerinden ve mevcut durumdan bahsetti.

Herkesin işbaşı programlarından faydalanması ve bunun için çalışmalar yaptıklarını anlatan Ergenlik, "Gerekli kolaylıkları sağlamak için kendi içimizde güncellemeler yapıyoruz. Genel müdürümüzün talepleri de bu doğrultuda. Daha fazla istihdam gerçekleştirebilmek için yüksek  verimlilikte çalışıyoruz. Gerekli kolaylıkları sağlamak için kendi içimizde güncellemeler yapıyoruz. Genel müdürümüzün talepleri de bu doğrultuda. İşletmelerin hepsini tespit edip programlarımızdan ve teşviklerimizden bahsedeceğiz” dedi.

50 BİN LİRAYA KADAR HİBE 

İŞKUR’un engellilere 50 bin liraya kadar hibe desteğinde bulunduğunu ve bunun kaynağını engelli kontenjanına uymayan işletmelere kesilen idari para cezalarının oluşturduğunu söyleyen Ergenlik, “Yılda 2 kez komisyon toplanıyor. Kurumumuza başvuran engelli vatandaşların projelerini değerlendirmeleri için komisyona yolluyoruz. Komisyondan onay alan projelere 50 bin liraya kadar hibe desteğinde bulunuyoruz” dedi.

HEDEFİMİZ ÇOK DAHA YÜKSEK 

Kurumlara aylık 150 kişi civarında yerleşme yapıldığını dile getiren Ergenlik, “Bu rakama işbaşı eğitim programından yararlananlar ve firmaların teşviklerimizden yararlanarak kendi buldukları kişileri istihdam etmesi eklenince bu rakam 650’yi buluyor. Yani Nazilli’de aylık ortalama 650 kişi yeni işine kavuşuyor” diye sözlerine devam eden Ergenlik, bu rakamları daha üste çekmeyi planladıklarını söyledi.

iskur-yeni-tesviklerle-citayi-yukseltti-127497-1b0e9213d5cbf10abe0382e806dc0174.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.