İSO 500 listesinde Aydın’dan 3 firma

İSO 500 listesinde Aydın’dan 3 firma
ABONE OL
İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde Aydın’dan 3 firma yer aldı.

(ELİF BÜŞRA YURT) AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin de listeye giren firmaları tebrik ederek finansal istikrarın önemine vurgu yaptı.

Her yıl İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan, sanayi sektörümüzün nasıl çalıştığını ortaya koyan ve öne çıkan göstergelerle imalat sanayi sektörünün en değerli verilerini oluşturan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde Aydın’dan 3 firma yer aldı. 

TÜPRAŞ 79 MİLYAR TL İLE İLK SIRADA
Listeye göre 2018 yılında TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 79 milyar TL ile Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu. Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşunun üretimden net satışları son 14 yılın en yüksek büyümesi oldu ve 2018’de yüzde 34,5 artışla 878 milyar TL'ye yükseldi. Özellikle net satışlardaki artışta fiyat yükselişlerinin yanı sıra döviz kurlarındaki yükselmenin ihracat gelirlerini artırması belirleyici oldu. Gerçekleşen büyüme oranı da İSO 500'de son 14 yılın en yüksek büyümesi olarak dikkati çekti. Önceki yıl yüzde 19 olan üretimden satışlardaki reel büyüme ise 2018'de yüzde 11,8'e geriledi.

İLK 500’DE 3 AYSO ÜYESİ
Açıklanan verilere göre İSO 500 içerisinde yer alan Aydın Sanayi Odası üyesi 3 sanayici firma da ilk 500 içerisine girdi. İlk 500 içerisinde Zorlu Doğal Elek. Üretimi A.Ş. 871 milyon TL üretimden net satışlar gerçekleştirerek 232. sırada yer aldı. Onu 468 milyon TL ile 448. sırada Kaltun Madencilik San. Nak. ve Akar. Tic. A.Ş., 449 Milyon TL ile 468. sırada Jantsa Jant San. ve Tic. A.Ş. takip etti. AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ilk 500’e giren 3 firma için gurur yaşadıklarını ifade ederek, “2018 yılında göstermiş oldukları başarılı performanstan dolayı 3 sanayi kuruluşumuzu da kutluyorum. Önümüzdeki yıllarda daha fazla İlimiz sanayi tesisini ilk 500 içinde göreceğimize inanıyorum” dedi.

“ÇOK ÖNEMLİ İSTİHDAM VE İŞ OLANAKLARI YARATMIŞTIR”
İstihdama katkılarına bakıldığında 3 firmanın önemli bir başarıya imza attığına değinen Şahin, “İlimiz sanayisinde faaliyet gösteren bu 3 firmamız yalnızca satışlarda başarı göstermemiş olup, ilimizin istihdamına da büyük katkı sağlamıştır. Jantsa Jant San. ve Tic. A.Ş. firmamız 931 kişi, Kaltun Madencilik San. Nak. ve Akar. Tic. A.Ş. 778 kişi ve Zorlu Doğal Elek. Üretimi A.Ş. 75 kişiye çok önemli istihdam ve iş olanakları yaratmıştır. Bu bağlamda her fırsatta dile getirdiğimiz sürdürülebilir, istikrarlı ve kaliteli büyüme için finansal istikrarın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Finansal istikrarda bir sorun yaşanmadığı takdirde sanayimizin İlimiz ve Ülkemiz ekonomisine katkılarının artarak devam edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum