İşsizliğe ve intihara çözüm bulunmalı

İşsizliğe ve intihara çözüm bulunmalı
ABONE OL
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada ülke genelinde 4 milyon 544 bin kişinin resmi işsiz olduğunu ve işsizlik nedeniyle Aydın’da intihar vakalarının arttığını söyledi.

(ABDURRAHMAN FIRAT) Yıldız, Aydın’ın Türkiye’de intihar sıralamasında 9’uncu sırada yer aldığını belirtti.
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, TBMM’de işsizlik rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Üreten Türkiye’nin tüketen bir ülke haline geldiğini belirten Milletvekili Yıldız, sorumlunun hükümet olduğunu ifade etti. 
Aydın'da intihar oranlarının arttığını ve Türkiye'deki 81 il içerisinde 9'uncu sırada yer aldığını vurgulayan Milletvekili Yıldız, “Neden biliyor musunuz? Tarımı bitirdiniz ve şu an hepsi icralık. Daha bundan üç ay önce 2 çiftçimiz, amca yeğen, intihar etti banka borcundan dolayı. Peki bu sorunu biz çözmeyecek miyiz yani? Siyasi düşüncemiz ne olursa olsun biz her şeyi bir kenara bırakıp intihar olaylarıyla ilgili çalışma yapmalıyız” dedi.
Boşanma oranlarının yükseldiğini belirten Yıldız, “İnsanlar kirasını ve elektrik parasını ödeyemez hale geldi. Bizim meclis olarak bu sorunu çözmemiz lazım” diyerek bütün partilerin elini taşın altına koymaya davet etti.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.