İstanbul Sözleşmesi için imza topladılar

İstanbul Sözleşmesi için imza topladılar
ABONE OL
Aydın’da CHP'li kadınlar İstanbul Sözleşmesinin feshedilmemesi için imza kampanyası düzenledi. 

FUNDA ŞEN- Türkiye’de kadın cinayetleri devam ederken, İstanbul Sözleşmesi de son zamanlarda en çok konuşulan konularından biri oldu. Aydın'da da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Efeler Kadın Kolları da bu duruma sessiz kalmadı. Sevgi Yolu üzerinde stand kuran CHP’li kadınlar, İstanbul Sözleşmesinin yürürlüğe girmesi için imza kampanyası düzenledi. İmza kampanyasına ilgi Aydınlı vatandaşlar tarafından yüksekti. Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, düzenledikleri imza kampanyasıyla ilgili basın açıklamasında bulundu. Açıklamasında tek bir kadını kaybetmeye tahammüllerinin kalmadığının altını çizen Ekiz; "Münevver Karabulut, Emine Bulut, Özgecan Aslan, Şule Çet, Merve Kotan, Pınar Gültekin ve saymanın bile dile kolay gelmediği daha binlerce kadın “Hayır” dedikleri için katledildi. Sadece Özgecan’dan sonra iki binden fazla kadın artık yok. Umutları, gülüşleri ile birlikte hayattan ve tüm sevdiklerinden koparıldı. Bizim artık tek bir kadını bile kaybetmeye tahammülümüz yok” dedi.

Asılsız bahanelerle  imzalarının çekilmek istendiğini belirten Ekiz; “Boşanmaların arttığı ve eşcinselliğe özendirdiği gibi yersiz bahanelerle imzamız feshedilmek isteniyor. Oysa İstanbul sözleşmesi, yönetenlere; şiddetin çıkmaya cesaret bulamayacağı bir toplum yarat diyor. Bu dönüştürmeyi hemen yapamazsan ve tehdit söz konusu ise kadınları aktif koru yani 6284 sayılı yasayı uygula diyor. Ola ki dönüştürme yapamadın ve kadını koruyamadın, kadın zarar gördüyse etkin ceza sistemi ile adaleti sağla diyor. Tüm bunlar da yetmez, kadınları geleceğe yönelik nasıl güçlendireceksin onu göster diyor. Tüm bunlar kapsamında yer, cinsiyet ve yaş ayrımı yapmıyor.  Siyasi erk de biliyor, kadın yasalarla korunursa üretimde yer alır, sağlıklı bireyler büyütür, topluma barış ve huzur getirir. Ola ki bu imza feshedilirse bilmeliler ki; kadınlar kartopu misali daha çok büyüyecek, daha çok kenetlenecek ve daha çok haykıracağız. İstanbul Sözleşmesini yerine getirin, 6284 sayılı yasayı uygulayın. Biz, her daim şiddet gören kadınlarımızın yanındayız ve asla yalnız yürümeyeceksin diyoruz” dedi.

istanbul-sozlesmesi-icin-imza-topladilar-171781-24026cab678e2a0e6c7319875bc99e94.jpgistanbul-sozlesmesi-icin-imza-topladilar-171781-fc0bc78a65038fe06871aa45eb352430.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.