İşte Karantinaya Alınan İller , İlçeler

İşte Karantinaya Alınan İller , İlçeler
ABONE OL
İçişleri Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, "Küresel koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ülkemizde topyekün bir mücadele yürütülmektedir.

Bu bağlamda il ve ilçelerde mülki idare amirleri başkanlığındaki umumi hıfzı kurullarınca yerleşim yerlerine ilişkin karantina kararları alınmakta ve bu kararlar titizlikle uygulanmaktadır. Cuma günü saat 09.30 itibarıyla ile 32 ilimizde, 4 belde, 37 köy, 39 mahalle ve 3 mezra olmak üzere toplam 83 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulanmaktadır. Karantina tedbiri uygulanan yerleşim yerindeki toplam nüfus 54.053’dür. Ülkemizde koronavirüs salgını sürecinde; bugün itibarıyla 68 ilimizde, 5 ilçe (3 İlçe 2 İlçe Merkezi), 24 belde, 354 köy, 352 mahalle, 53 mezra olmak üzere toplam 788 yerleşim yerinde, 623.766 kişi karantina altına alınmıştır." denildi.

İşte karantinaya alınan bazı iller.

İçişleri Bakanlığı tarafındna yapılan son dakika açıklamasında 68 şehirde karantina uygulamasının yapıldığına yer verildi. Karantina altında olan kişi sayısı ise 623 bin 766 olarak açıklanmıştı. 

Bu açıklama sonrası vatandaşlar, hangi şehirlerde karantina uygulaması başladığını araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda son günlerde karantinanın başlatıldığı şehirlere yer verdik. (Not: Listede tamamı yok. Karantina kararları Valilikler tarafından ayrı şekilde açıklanmaktadır.)

GÜMÜŞHANE

Vali yaptığı açıklamada, "Şiran ilçesi Erenkaya Mahallesi'nde 11 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkmış olup, filyasyon çalışmaları neticesinde kamu sağlığının korunması ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla söz konusu mahallede karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir." dedi.

ADIYAMAN

Yapılan açıklamada 35 adreste toplamda 38 korona vakası çıktığı bildirldi. 

Vakaların son günlerde oldukça arttığı Adıyaman 'da vatandaşların sosyal mesafeye uymaması, maske takmaması , kent merkesinde bile kurallara uyulmaması vakaların artmasına neden oldu.

İşte karantinaya alınan mahalleler:

Alitaşı,

Altınşehir,

Bahçelievler,

Cumhuriyet,

Eskisaray,

Kayalık,

Siteler,

Sümerevler,

Turgut Reis,

Yenipınar,

Yunus Emre,

Yeni mahallesi.

KONYA 

Edinilen bilgilere göre Ortakaraören Mahallesi'nde 10 kişide yapılan testlerde, Korona vakalarına rastlanması üzerine mahalle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı.

KARS 

Kars 'ın Digor İlçesi 'ne bağlı olan Dağpınar Beldesi 'nde yeni tip korona tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. 

GAZİANTEP 

Gaziantep'in İslahiye ilçesinden son dakika haberi geldi. Yapılan açıklamada , ilçede yeni corona vakalarının çıkması nedeniyle 9 evde karantina başlatıldığına yer verildi.

AFYONKARAHİSAR 

Afyonkarahisar merkeze bağlı Beyyazı ile Çayırbağ beldelerinin Ali Çetinkaya ve Fatih mahallelerinde vaka sayılarının artmasının ardından, İl Hıfzısıhha Kurulunca karantina kararı alındığı belirtildi.

BATMAN

 Batman'ın Sason ve Kozluk ilçelerinde başlatılan karantinada detaylar Kaymakamlıklar tarafından açıklandı.

Kozluk Kaymakamlığı yaptığı açıklamada 11 ayrı adreste korona çıkması nedeniyle karantina başlatıldığını belirtirken Sason Kaymakamlığı 'da bazı evlerde corona çıkması nedeniyle karantina başlatıldığını duyurdu. Sason 'da  Orta Mahallesinde 2, Aşağı Mahallede 1, Dikbayır köyünde 1 ve Tekevler Mahallesinde 1 evde karantina uygulamasının başlatıldığının belirtildiği açıklamada, "Tüm vatandaşlarımızın kendi ikametgahlarında kalmaları, çok zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, ilçemize ve köylerimize dışarıdan gelen herkesin ikamet ettiği yerdeki kişilerle beraber 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri, hem kendi hem de toplum sağlığı açısından hayati derecede önemlidir. Bu konuya riayet edilip edilmediği muhtarlarımız ve kolluk birimlerimiz tarafından denetlenecektir. Riayet etmeyen kişilerin zorunlu karantina altına alınacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi. 

SİVAS 

Sivas Valiliği, Yavşancık Köyü 'nde karantina başlatıldığını duyurdu. 

Sivas Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında corona salgınının yayılarak insan hayatını tehlikeye atmasını engellemek ,salgının önüne geçmek için Divriği ilçesi Çiğdemli köyünün İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alındığına yer verildi. 

GİRESUN 

Giresun'un Espiye ilçesine bağlı Kurugeriş ve Çalkaya köylerinde korona vakası çıkması nedeniyle karantina başlatıldığına yer verildi. 

ŞANLIURFA

Valilik açıklamasında, "İlimizde son dönemlerde artan vaka sayılarını kontrol edebilmek amacıyla gerek taziyeevleri, köy odaları ve benzeri ortak alanlarda gerekse evlerde taziyelerin yapılmamasına, cami görevlilerince cenaze sahiplerine duyuru yapılıp bilgi verilmesine ve kurallara uyulmayan taziyelerin kolluk kuvvetlerine bildirilmesine, konuyla ilgili kolluk kuvvetlerince her türlü tedbirin alınmasına karar verilmiştir." ifadeleri görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.