Yaşar Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi ve Çello Sanatçısı Adasu Akın, yeteneği ve başarısıyla takdir topluyor. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın Çocuk Korosu’na girerek müzik eğitimine başlayan Akın, ilkokulu bitirdiği yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın sınavını kazandı. Akın, ortaokul ile lise eğitimini burada sürdürdü.

aw182118-03.jpg

İTALYA'DA ÇOK SAYIDA KONSER VERDİ

Konservatuarda kendine enstrüman olarak viyolonseli seçti. Öğretmeniyle beraber Akdeniz Viyolonsel Sınıf Buluşması kapsamında İspanya, İtalya ve Yunanistan’a gidip Master Class derslerine eşlik etti. Öğretmeninin yönlendirmesi ile girdiği sınavda birinci oldu. Akın, Avrupa’nın önemli müzik okullarından biri olan İtalya Parma Conservatorio Arrigo Boito’da 4 sene boyunca eğitim gördü. Akın, İtalya’da bulunduğu dönemde orkestralara katılarak 50’ye yakın konser verdi.

Tatil yolunda kaza: Bir kişi öldü Tatil yolunda kaza: Bir kişi öldü

aw182118-02.jpg

TÜRKÜ DETAYINA DİKKAT ÇEKTİ

Akın'ın yeteneği ve başarısı uluslararası anlamda dikkat çekti. Akın, İzmir’e döndükten sonra burslu olarak girdiği Yaşar Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini Müzik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Serdar Mamaç ile birlikte sürdürüyor. İtalya'da bulunduğu dönemde farklı kültürleri tanıdığını, kendisini klasik müzik ve diğer müzik türlerinde geliştirmeye çalıştığını anlatan Akın, türkü detayına dikkat çekti.

aw182118-01.jpg

KLASİK MÜZİK KONSERLERİNİN SONUNDA TÜRKÜ TALEBİ

“Şili, Kore, Rusya, Makedonya, Japonya, Çin ve Romanya’dan ve tabi İtalya’dan çok arkadaşım oldu, birçok farklı kültürü tanıdım. İtalya’daki üniversite döneminde 50’ye yakın konser verdim" diyen Akın, şunları kaydetti: "Bunların içinde birincilikle seçildiğim OGVE (Orchestra Giovanile della Via Emilia) Orkestrası ve caz orkestrası da bulunuyor. Ayrıca uluslararası viyolonsel orkestrası eşliğinde solist olarak şarkı söyledim. İtalya/Parma Tıp kongresinde sadece türkülerden oluşan solo konser verdim. İtalya’da klasik müzik konserlerinin sonunda çok beğendikleri için bana türkü söyletiyorlardı.”

BESTELERİNİ YAYINLAMAYA HAZIRLANIYOR

Kariyerine ve eğitimine İzmir’de devam eden Akın, yakın gelecekteki hedefinin ise bestelerini yayınlamak olduğunu aktardı. Akın, sözlerini şöyle tamamladı: "Müzik yapmak benim ruhuma olan sorumluluğum, çello çaldığımda, şarkı söylediğimde ya da piyano çaldığımda olmam gereken yerdeymişim gibi hissediyorum. Şarkı söyleyerek viyolonsel çaldığımda, tamamlanmış hissediyorum.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı