İYİ Parti Aydın’da Kuşadası sayesinde ayakta

İYİ Parti Aydın’da Kuşadası sayesinde ayakta
 Muhabir
İYİ Parti, geride kalan yerel seçimlerde Aydın il genelinde 2. parti olarak en başarılı olduğu ilçe olan Kuşadası’nda 9 meclis üyesi çıkarttı. Seçim yarışının eşit başlamadığını söyleyen İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanı Müge Gök Başakçı, ilçede bu dönem ana muhalefet görevi çerçevesinde Kuşadalıların hak ve menfaatlerinin takipçisi olacaklarını söyledi.

Kuşadası’nda geride kalan yerel seçimlerde 29 bin 994 oy ve yüzde 42 oy oranıyla CHP birinci, 26 bin 209 oy ve yüzde 37 oy oranıyla İYİ parti ikinci, 9 bin 639 oy ve yüzde 13 oy oranıyla Ak Parti üçüncü parti oldu. İYİ Parti’nin seçimlerde Aydın’da en başarılı olduğu ilçe olan Kuşadası’nda 31 belediye meclis üyesinden 19'unu CHP, 9'unu İYİ Parti, 3'ünü ise AK Parti kazanırken, seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanı Müge Gök Başakçı, seçim yarışının eşit şartlarda başlamadığını vurguladığı açıklamasında, “Rakiplerimizden biri yerelde iktidar olmanın, bir diğeri ise genelde iktidar olmanın tüm avantaj ve imkanlarını sonuna kadar kullandı. İYİ parti olarak bizim de adaylarımızla birlikte güvendiğimiz tek bir güç vardı, o güç de Kuşadalı seçmenlerimizin sağduyusu idi” dedi.

whatsapp-image-2024-04-06-at-22-51-49.jpeg

“KUŞADALILARIN HAK VE MENFAATLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Resmi sonuçlara göre Aydın Büyükşehir Belediye Meclisine Kuşadası’nda belediye başkanı dahil CHP'den 5 üye İYİ Parti'den se 2 üyenin girmeye hak kazandığını belirten Başakçı, “Hedefimiz Kuşadası belediye Başkanlığını kazanmaktı. Ancak, az bir farkla belediye başkanlığı kaybettik. Ancak, oy miktarı ve oy oranları bazında incelendiğinde İYİ Parti olarak, bu yarıştan alnımızın akıyla ve başarıyla çıkmayı başardık” diye konuştu. Genel Başkan Meral Akşener ve belediye başkan adayları Behçet Alp’in yanı sıra seçim çalışmalarında katkısı olanlara teşekkür eden Başakçı, “Bize sonsuz destekleriyle güç veren tüm Kuşadalı hemşehrilerimize minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bu seçimde, Kuşadası seçmeni bize yerelde "ana muhalafet" görevi verdi. 9 kişilik belediye meclis üyesi grubumuzla, Belediye Başkan Adayımız Sayın Behçet Alp ile koordinasyon içinde, Kuşadası'nın ve Kuşadalı hemşehrilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda, sorumlu muhalefet anlayışımız gereği, Kuşadası ve Kuşadalılar için yapılacak olumlu çalışmalara katkı sağlayacak, Kuşadası ve Kuşadalıların aleyhine atılacak her adımın da karşısında olacak, Kuşadalıların hak ve menfaatlerinin takipçisi olacağız” dedi.

HEDEF BİR SONRAKİ SEÇİMLERDE ZAFER ELDE ETMEK

Kuşadası'nda siyasi hedeflerinin 2028 genel seçimlerinde birinci parti, 2029 yerel seçimlerinde de belediye başkanlığını kazanmak olacağına değinen Başakçı, “Bugünden itibaren, bu hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı başlatacağız. Bu vesileyle, seçim sonuçlarının aziz milletimize, ülkemize, ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyor; kazanan arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.