Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Ebru Görmez'in haberine göre, İYİ Parti, CHP’den seçime girerek kazanan ve Didim’in yeni belediye başkanı olan Hatice Gençay’ın 3 aylık başkanlık sürecini değerlendirdi. İYİ Parti Aydın İl Yönetimi’nden Aynur Atas, İYİ Parti Didim İlçe Başkanı Fatma Yelpaze ile Başkan Yardımcısı ve yerel seçimlerde İYİ Parti’den Belediye Başkan adayı olan Atilla Avlayıcı, Didim’i son 90 gün ile değerlendirdi. İlçe Başkanı Fatma Yelpaze seçim sonrasında üye kazandıklarını ve şuan ki üye sayılarının 700’e yaklaştığını ifade etti.
“BEKLEYİP GÖRMEK LAZIM”
İlk olarak belediye meclisini değerlendiren Başkan Yelpaze, mecliste katı atık konusunun gündeme gelmesi gerektiğini ve bununla birlikte Didim halkı için şuana kadar yapılmamış olanların yapılması gerektiğini vurguladı. Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay’ın şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile ilerlemesinin yapılması gereken bir şey olduğunu söyleyen Yelpaze, 90 günlük sürecin değerlendirilmesinin Hatice Başkana haksızlık olabileceğini ve sürecin bekleyerek görülmesi gerektiğini ifade etti.
Didim Belediyesi’nin 3 aylık sürecini değerlendiren İYİ Parti Didim İlçe Başkan Yardımcısı ve yerel seçimlerde Belediye Başkan Adayı olan Atilla Avlayıcı ise, “Üç aylık dönem ile Hatice Başkanı değerlendirmekle haksızlık etmek doğru olmaz. 3 aylık bir süre bir belediye yönetimi ve belediye başkanını değerlendirme açısından bence çok kısa bir süre. Takdir edersiniz ki başkan kadrolara, kadrolar yeni yönetime alışacak. Alınmış olan kararları, yüz küsur bin nüfuslu resmi rakama göre ki gayri resmi rakamın daha yüksek olduğu bir kentte herkesin memnun edilmesi pek mümkün değil.” dedi.
DOĞRU YÖNLENDİRMELERLE HER ŞEY DÜZELECEK
3 aylık süreç içerisinde Belediye Başkanı Gençay’ı tebrik etmek için randevu almaya çalıştıklarını ancak Başkan Gençay’ın çok fazla yoğun olması sebebiyle kendisinden randevu alamadıklarını ifade eden Avlayıcı, kendisine tebrik amaçlı çiçek gönderdiklerini ancak henüz bir geri dönüş alamadıklarını dile getirdi. Avlayıcı, “Çünkü siyaset böyle bir şey, hep bir arada olmak gerekiyor. Şu anda sahada görmekten mutluyuz Hatice Başkanı, sahada olması gerekiyor zaten. İlçede bahsi geçen ve basında da yer alan Altınkum Plajına beton dökülmesi, Yazarlar Festivalinin kent meydanına alınması gibi tepkilere yol açan şeyler için sanıyorum ki sayın başkan zaman içerisinde bu tür kamuoyundan sert tepkiler alacağı şeyleri doğru yönlendirmeler sonucunda düzeltecek bence. Gerçekten yanlış yönlendirenler var demek ki. Çünkü her belediye başkanının kararları vermeden önce fikir alışverişi yaptığı bir danışmanı olur. Kendisinin astım kestim gibi biri olmadığını düşünüyorum. Bu yanlışları da görecektir, doğru kararlar alacaktır zaman içerisinde.” ifadelerine yer verdi.
“DİDİM’DE FESTİVALLER ÖNEMLİ BİR YERDE”
Didim’de her yıl düzenlenen festivallerin değişmesi ya da yapılmaması ile ilgili konuşan Başkan Yelpaze, “İlçede yapılmayan festivaller Didim turizmini kesinlikle etkiler. Çünkü çevre illerden vatandaşların gelmesinin yanı sıra turizmi besleyen turistler de geliyor. Bu Didim'i geliştirmek açısından da hem maddi hem manevi anlamda katkı sağlarken Didim'in de tanınması açısından fayda sağlıyordu. Didim'in nerede olduğunu bilmeyen ya da ismini duymayan insanlar var. Festivaller sayesinde Didim daha çok gelişir ve tanınır.” dedi.
“DİDİM CEVHERİNİ DOĞRU İŞLEMELİ”
Didim’in tanıtılması açısından çok yönlü olduğunu ve bu yönlerin iyi cevher niteliğinde olduğundan bahseden İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Atas, “Vegan Festivali özellikle bizim eski köy dediğimiz, Harabeler bölgesinin tanıtımı ve esnaf açısından çok kıymetliydi bence. Ben özellikle oraya bir el atılması gerektiğini düşünüyorum. Eskiköy dediğimiz bölgede binlerce yıllık ve büyük bir Apollon Tapınağı var. Dünyaca bilinen büyük bir miras ve bir hazine. Ve o alanda bir çevre temizliğinin daha özenli yapılması lazım. Otların yarısı kesilmiş, yarısı bırakılmış. Esnaf da bu konudan dertliler. Biz geçen dönemde de bunu çok sık dile getiriyorduk. Çok büyük ve önemli bir hazine var ve oraya el atılmıyor. Daha da geliştirilebilecekken, hiçbir şey yapılmıyor. Elimizde ki cevher çok da işlenmiyor. Belediyenin sahip çıkması lazım. Didim’e dışarıdan gelenler ilçede bulunan deniz ve tarihi güzellikler için geliyorlar. Didim'i daha çok geliştirebilmemiz ve daha çok tanıtabilmemiz için buraların daha el üstünde tutulması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.
Son olarak ilçenin geliştirilmesi konusunda önemli adımların atılması gerektiğini dile getiren Avlayıcı, “Didim normal ana güzergahtan içeride bir yer, en son nokta Didim'e gelen kişi mutlaka girdi çıktı yapmak zorunda. Şimdi birçok vatandaş Söke-Milas üzerinden Muğla'nın ilçelerine kayıyor. Vatandaşa Didim’e girip çıkmak için sebebi olabilecek bir şey vermek lazım. Bahsettiğimiz Vegan Festivali olur. Adı başka içerikler de olsa festivallerle çeşitlendirilebilir. Festivallerle en azından bilinirlik çoğaltılabilir. Apollon Tapınağı'nın kehanet merkezi olması ile ilgili de bir şeyler yaparak dünyaya tanıtılabilir. Başka festivallerle Didim'in adının daha çok duyurulması sağlanabilir.” dedi.