İYİ Parti Kadın Kolları Yücel’e emanet 

İYİ Parti Kadın Kolları Yücel’e emanet 
ABONE OL
İYİ Parti Aydın Kolları Başkanlığına, İYİ Parti Efeler ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Semra Yücel atandı. 

MURAT TAN- İYİ Parti’nin Mayıs ayındaki tüzük kurultayının ardından lüzum görülen ve talep edilen il ve ilçelerde kadın kolları birimi kurulması kapsamında çalışmalara başlayan İYİ Parti Aydın İl Başkanlığında, İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine Semra Yücel getirildi. 

3 hafta önce parti içi istişareler sonrasında İYİ Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine seçilen İYİ Parti Efeler ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Semra Yücel, yönetim kurulu listesiyle ilgili çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi. Ay sonu itibariyle yaklaşık 40 kişilik yönetim kurulunun belirlenmesinin ardından sahada aktif çalışmalara başlayacaklarını söyleyen İYİ Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Semra Yücel, ilerleyen süreçte isteyen ilçelerde de ‘Kadın Kolları’ kurulacağını belirtti. 

“İLÇELERİMİZDE DE ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ” 

İYİ Parti kurulurken ‘Kadın Kolları’nın parti tüzüğünde olmadığını söyleyen Yücel, “Son yapılan ‘Tüzük Kurultayı’nda ve öncesinde de Genel Başkanımız Meral Akşener’in, il başkanlarıyla yaptığı toplantıdan çıkan sonuçtan dolayı, isteyen illerin ‘Kadın Kolları’ kurabileceğiyle ilgili tüzükte bir değişiklik yapıldı. ‘Kadın Kolları’nın kurulmasını isteyen illerden biri de Aydın’dı. Bunun sonrasında İl Başkanımız Cemal Sarı’nın ve yönetimdeki kadın arkadaşlarımızın da uygun görmeleri doğrultusunda bu göreve atandım. 3 haftadan bu yana üzerinde çalışmalar yapıyoruz. İYİ Parti Aydın İl Kadın Kolları Kurucu Başkanı olarak yönetim teşekkülümüzü oluşturduktan sonra ilçeler bazında da çalışmalarımıza devam edeceğiz. İsteyen ilçelerde ‘Kadın Kolları’ teşkilat bünyesinde ‘Kadın Kolları’ kuracaklar. Bazı ilçelerimiz hazır ve il bazındaki çalışmalarımızın tamamlanmasını bekliyorlar. İldeki çalışmalarımızı bitirdikten sonra ilçelerimizde de çalışmalara başlayacağız” diye konuştu. 

“YÖNETİM YAKLAŞIK 40 KİŞİDEN OLUŞACAK”

Kendisinin aynı zamanda Kadın Politikaları Başkanı olduğunu söyleyen Yücel, “İlçelerimizde de ‘Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı’ görevini yürüten partililerimiz var. Aslında ‘Kadın Kolları’nı kurmayan ilçelerimiz, ‘Kadın Politikaları Başkanlığı’ çerçevesinde de faaliyetlerini sürdürebilecekler. Bizim Kadın Kollarımız diğer siyasi partilere göre biraz daha farklı. Klasik bir yönetim sistemi gibi asil, yedek şeklinde değil ve ucu açık. Yönetim kurulu teşekkülüne ilişkin zorunluluk olan bir sayı da söz konusu değil. Bu 5 kişi de olur, 50 kişi ya da 100 kişi de olabilir. Bizim şu an halihazırda yönetim kurulu üyeliği listesi için çalışmalarımız sürüyor. Muhtemelen 40 kişiden oluşacak bir yönetimimiz olacak. İl Divanında 17 başkan yardımcısı vardır. Kadın Kollarında böyle bir sabit bir zorunluluk yok ancak bazı temel konularda elbette yardımcılara ihtiyacımız olacak” dedi.
 
“ÜRETEN KADINLARIMIZI BİR ARAYA GETİRECEĞİZ” 

Bu ay sonu itibariyle yaklaşık 40 kişilik Kadın Kolları yönetim teşekkülünün yapılanma çalışmalarının tamamlanacağını söyleyen Yücel, “İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Başkanımız Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun, Türkiye’nin her bölgesi için atadığı başkan yardımcıları var. Süreç dahilinde Ege Bölgesi Başkan Yardımcımızın koordinasyonunda hayata geçireceğimiz projelerimiz olacak. ‘Kadına Şiddetle Mücadele’, partimiz Kadın Kolları’nın üzerinde önemli durduğu konulardan biridir. Psikolojik ve fiziksel şiddetle birlikte kadın ve çocuk istismarı da bunlara dahildir. Yine diğer bir açıdan üretici kadınlara yol göstermek adına da sorumluluğumuz var. Üreten kadınlarımızı bir araya getirip, yol haritası konusunda destek olduktan sonra kooperatifçilik anlamında da öncü olmayı hedefliyoruz. Belediyelerle ortak işbirliği içerisinde bu çalışmaları da hayata geçireceğiz. Yerel yönetimler bu konuda en büyük destekçilerdir. Onlarla birlikte bu çalışmalara da katkı vermek istiyoruz” diye konuştu.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.