İYİ Parti'den Karacasu Belediye Başkan adayı gösterilen Zeki İnal'ın adının açıklanması ilçe yönetiminde istifaları beraberinde getirdi. İstifalara tepki gösteren İlçe Başkanı Ali Küpelioğlu, istedikleri adayın gösterilmemesini gerekçe gösterirken istifa edenler arasında bulunan İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi ve İl Delegesi Nail Kurt, çarpıcı iddialarda bulundu.

iyi-parti-karacasu-karisti-internet-424717-64da282d89400d4be374edb555d5337f.jpg

"DÜN TÜKÜRDÜĞÜMÜZÜ BUGÜN YALADIK"
İstifa gerekçelerinin Zeki İnal'ın adaylığı değil, İnal'ı aday gösterenlere tepki göstermek olduğunu belirten Kurt, "Aday gösterilirken hiçbirimize, parti yönetimine, tabanına sorulmadı. Hiçbirimize bilgi aktarılmadı. Biz bir aydır bu konuyu tartışıyoruz. Kendim çok basit bir şekilde kamuoyu araştırması yaptığımda 20 kişilik yönetim kurulu üyeleri içinde sadece 4 kişi aday olmasını istiyor. İl delegelerinden 11 kişi il delegesinden yine 4 kişi istiyor, 7 kişi istemiyor. Biz geçmişte bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunduk, gazetelere ilan verdik. İçişleri Bakanlığı soruşturmaya izin vermiş, ortada bir usulsüzlük var. Kamu zararı, yolsuzluklar yapılmış, birden bu kişinin arkasında kenetlenmemiz bekleniyor. Dün tükürdüğümüzü bugün yalamış oluyoruz. Buna sessiz kalamazdık." dedi.

iyi-partide-dogudaki-ilce-baskanlarindan-guc-birligi-142846-d6bf5248aa6d1c9eb972022e6199e1e6.jpg

"NE KARŞILIĞINDA?"
Büyükşehir Belediyesi’nde Alternatif Tarım Müdürü olarak görev yapan Aydın Dikmen’in Karacasu'da aday gösterilmesini istediklerini anlatan Kurt, "Başvuru süreci için 20 Kasım'da start verildi, '22 Aralık'a kadar devam edecek' denildi. Biz 25 Kasım'da Milletvekili Ömer Karakaş'ın yanına gidiyoruz görüşmeye 'Biz Zeki İnal'a söz verdik' deniliyor. Ne karşılığında kimden alınıyor bu söz? Çok mu yetenekli bu arkadaş ya da başka sebepler mi var? Bilemiyoruz orasını ama bu kişiye karşı halkta tepki var. Görev süresi yarıya gelmeden bırakmış gitmiş, hakkında olumlu konuşan il yönetiminden sadece Recep Taner var. Diğer yöneticilere soruyoruz, bilmiyorlar, 'Bize anlatılmıyor' diyorlar." ifadelerini kullandı.

iyi-parti-karacasu-karisti-internet-424717-0f918c99433641f4bd7a8bb9f0f18b02.jpg

"TAVŞAN KAÇ, TAZI TUT"
Aydın Dikmen'in adaylık görüşmeleri için kendilerini oyaladığını ifade eden Kurt, "Başkan, 'tavşan kaç, tazı tut' oyunu oynuyor. Birileri ne uğrunaysa Zeki İnal'a sözü vermiş, kendisi de çanak tutuyor. Biz adaylık için görüşmek istiyoruz, oyalıyor, sonra 'başvurmadı' diyor. Yalan söylüyor. Kendi görevinden istifa etmek için süresi vardı, ayın 1'inde istifa edecekti. Zeki İnal'ı açıkladılar. Daha süreç devam ederken acele neydi anlamadım. Başka aday mı yok, var. Kendi koydukları süreye uymadılar. Tüm iller, ilçeler bitti de Karacasu mu kaldı? Bu kişiyi aday gösterenler Meral Akşener'e en büyük ihaneti yaptı. Belki ağırlarına gidecek ama yaptıkları şey ihanettir." dedi.

iyi-parti-karacasu-karisti-internet-424717-bde0d378a3d12c04f8a80470df98ac00.jpg

"İRADEYE SAYGISIZLIK"
İlçe Başkanı Küpelioğlu'nun kendisine yönelik açıklamalarına da yanıt veren Nail Kurt, "Ben istifa edeceğimi arkadaşlarımla paylaştım, benimle birlikte gelmek isteyenler oldu. Zorla bırakacaksınız demedim. Parti içinde muhalefetin başını çeken biriyim. İstifa eden isimlerin yarısını ben üye yaptım, ben gittikten sonra durmak istememeleri normal. İlçe başkanı da yönetimi bir arada tutmaya çalışıyor bir şey diyemem ama benim istifa ettirdiğimi söylemesi bu arkadaşlarım iradesine saygısızlık. Kendi karar mekanizmaları yok mu bu insanların?" diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi