İYİ Parti Söke’deki muhalifler çizmeyi aştı   

İYİ Parti Söke’deki muhalifler çizmeyi aştı   
ABONE OL
Çine ‘de ve İncirliova kayyum talebiyle ilgili dava dilekçelerinin geri çekilmesinin ardından Aydın’da gözler, İYİ Parti Söke İlçe Teşkilatına çevrildi.

MURAT TAN- Kayyum talebiyle ilgili konuşan İYİ Parti İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, Söke’deki muhalif partililerinin Söke İlçe Teşkilatı dışında Genel Merkeze de kayyum talebiyle dava açtıkları bilgisini paylaştı. 

Halihazırda İYİ Parti Aydın İl Teşkilatı ile birlikte kayyum talebiyle ilgili dava sürecinin devam ettiği Söke’de, muhaliflerin kayyum taleplerini geri çekmeyeceği bilgisine ulaşılırken, ayrıca İYİ Parti Genel Merkezi’ne de kayyum talebiyle dava açtıkları öğrenildi. Sürece ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çelikez, “Hem Söke İlçe Teşkilatı’na hem de Genel Merkeze de açmışlar. Zaten yapılan bu hareket bizden çok Genel Merkeze karşı da yapılan bir harekettir. Organize bir iş. Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde de durum böyle” diye konuştu. 

“GÜNÜ GELDİĞİNDE CEVAPLARINI ALACAKLAR” 

Davanın açılmasının ardından kayyum süreci devam ettiğini söyleyen Çelikez, “Genel Merkez durumunun farkında. Bizim parti olarak demokrasi anlayışımızda hiçbir değişiklik yok. Bizi kongre yapmadık diye kayyum talebinde bulunmanın da bir anlamı yok. Çünkü zaten biz Ocak ayında yeniden atandık ve sonrasında normal sürede de kongrelerimizi yapacaktık ancak 31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle Genel Merkez, bu kongreleri erteledi. Yerel Seçimlerin bitmesinin ardından kongre takviminin açıklanacağı bize iletildi. Kimsenin kongreden kaçtığı yok. Biz zaten delegelerimizi de seçmemizin ardından isteyen her vatandaş aday da olabilir. Hal böyleyken kayyum talebi tamamen art niyetli bir girişimdir ve partiyi yıpratmaya yöneliktir. Vatandaşlarımız ‘kayyum’ kelimesinden irrite oluyor. Diyarbakır ile birlikte bazı illere atanan kayyuma benzer yanlış bir algı oluşturuyor.  Bu da tabi gerek Genel Merkezimize, gerekse Söke teşkilatına da zarar veriyor. Bunu yapanlar da bunun karşılığında günü geldiğinde cevaplarını alacaktır” dedi. 

“KENDİSİNE GÜVENEN KONGREDE ADAY OLSUN” 

Söke’de AK Parti ve CHP’de de atama yönetimlerin görev başında olduğunu ancak bu iki partide de herhangi bir kayyum süreciyle ilgili dava açılmadığını hatırlatan Çelikez, “Siyasi Partiler Kanunu’na göre tamam ama Genel Merkez belli bir erteleme tanıdığı zaman buna da uymak zorundasınız. Genel Merkezin direktifinin haricinde bir tutum içerisine girmek siyasi etiğe de sığmaz ve art niyetli bir girişim olarak değerlendirilir. Örneğin Söke’yi ele aldığımızda, AKP’nin de atamalarının yapılalı bir sene oldu, onlar da kongre yapmadı ama kimse kayyum başvurusunda da bulunmadı. Bunun yanında CHP’de de durum aynı. Şubat ayında eski yönetimi görevden alıp atama yaptılar. Onlarda da atama yönetim görevde ve kimse kayyum istemiyor ve netice olarak belirlenen takvim dahilinde kongre sürecine gidiyorlar. Bu da gösteriyor ki art niyet var ve partiyi yıpratmak söz konusu. İYİ Parti’nin altını oymak isteyen bir grup var. O da bizim için mühim de değil. Kongrede varsa kendine güvenen çıkar. Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz ve yolumuza bakıyoruz. İlçemizde Millet İttifakı’nın felsefesi dahilinde bir ve beraberiz. Sürecin de partimize ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” diye konuştu. 

“İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYIM” 

İYİ Parti Genel Merkezi’nin açıkladığı açıkladığı takvim dahilinde Şubat ayından itibaren il ve ilçe kongrelerinin başlayacağını söyleyen Çelikez, “Biz de bu takvim çerçevesinde inşallah kongremizi yapacağız. İl kongreleri bittikten sonra da büyük kongre yapılacak. Kongre hazırlığı başladı. Ben yeniden ilçe başkanlığına adayım” dedi.

iyi-parti-sokedeki-muhalifler-cizmeyi-asti-132517-d5b4143eacd3ef7422db6dafa00efb0f.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum