İYİ Parti zirvesi Aydın'ın ekonomik sorunlarını ele aldı

İYİ Parti zirvesi Aydın'ın ekonomik sorunlarını ele aldı
ABONE OL
İYİ Partili kurmaylar, ‘Aydın’ın ekonomik sorunlarına genel bakış’ başlıklı düzenlenen toplantıya katıldı.

GÖKHAN DÜZYOL - MELEK FIRAT - İYİ Parti Teknolojik Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karakış, kente, iktidar partisinin Bakanı olarak gelerek, bekleyen sorunları çözüme kavuşturmak istediğini söyledi.

Efeler ilçesindeki Şükran Güngör – Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde ‘Aydın’ın ekonomik sorunlarına genel bakış’ başlıklı toplantı düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İl Başkanı Süleyman Demirci, ilgililere teşekkür etti. Ardından söz alan İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin de, “Biz bu salonda, başka salonlarda birçok toplantı yaptık. Hiçbir toplantı şimdiki gibi akademik düzeyi yüksek, bilgilendirici bir mahiyet taşımıyordu. Bugün hakikaten partimizin değil, onun ötesinde Türkiye’nin çok önemli ekonomistleri ve tabi partimizin çok önemli üye ve yöneticileri Aydın ekonomisini, Türkiye ekonomisi konjonktürüyle bağlantılı bir şekilde incelediler.” dedi.

“AYDIN’A İKTİDAR PARTİSİ OLARAK GELMEK İSTERDİK”
“Aydın’a iktidar partisi olarak gelmek isterdik” diyen İYİ Parti Teknolojik Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karakış da “Buraya bir enerji Bakanımızla, bir sanayi Bakanımızla gelmiş olsaydık. Burada 2 günde gerekli kararları alıp imzaları atıp zaten burada ne kadar sorun varsa bunlar bitmişti. Bu kadar aslında basit şeyler için beklenti içindeyiz.  Bu düşük beklentiyi yaratan da ne yazık ki hükümet yani en basitinden yapılması gerekenleri yapmadığı için bizim hayallerimizi de aşağı çekiyor.” diye konuştu.

“ÜST ÜSTE FAKİRLEŞEN BİR TÜRKİYE EKONOMİSİ VAR”
İYİ Parti Samsun Milletvekili Ekonomi Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta da, “Türkiye 19 yıldan beri Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetleri tarafından yönetiliyor. 19 yılın sonunda geldiğimiz noktada bugün Türkiye yeterince üretmeyen, bütün makroekonomik göstergeleri bozulmuş bir ekonomiye sahip. Fakirlik artıyor, yoksulluk artıyor. 7 yıldır en son geçen hafta açıklanan milli gelir verilerine göre kişi başı gelir açısından 7 yıldır üst üste fakirleşen bir Türkiye ekonomisi var. Türkiye ekonomisinin sorunları pandemiyle birlikte başlamadı.” şeklinde konuştu.

“DEMOKRASİNİN YÜKSELDİĞİ BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ”
İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, ya bir yol bulacaklarını ya da kendi yollarını bulacaklarını daha önce ifade ettiklerini, AK Parti’nin Türkiye’nin sosyolojisini bozduğunu ileri sürdü.

“Başınızı öne eğdirmemek için çok çalışıyoruz” diyen Tatlıoğlu, şunları kaydetti.
 “Bugün Türkiye’de toplumun derdine derman yarınlara umut varsa, sizlerin kurduğu İYİ Parti yüzündendir. Meral Akşener liderliğinde bir Türkiye yönetmek istiyoruz. Özgür, demokrasinin yükseldiği bir Türkiye istiyoruz. Çocuklarımızın, bu topraklarda yaşamaktan mutlu olduğu sosyal medyada Güney Amerika’dan, Avrupa’dan, Uzak Doğu’ya kadar arkadaşlarına ‘gelin bu topraklarda özgürlük var, ekmek var’ dedikleri bir ülke istiyoruz.”

EKONOMİ PAKETİ YORUMU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ekonomi reform paketine ilişkin de görüşlerini açıklayan Tatlıoğlu, “Bir ülkenin cumhurbaşkanı ekonomi reform paketini açıklarken, faizler yükselir mi? Döviz yükselir mi? 10 yıllık faizler 1,29 yükselmiş. Piyasa diyor ki, evet Erdoğan ben seni dinliyorum ama inanmıyorum. Biz de inanmıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Samsun Milletvekili Ekonomi Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Erhan Usta, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, İYİ Parti Teknolojik Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karakış, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci, İYİ Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Şakru, İYİ Parti Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Tabak, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ve partililerin katılımıyla

Toplantı, basına kapalı şekilde devam etti.

iyi-parti-zirvesi-aydinin-ekonomik-sorunlarini-ele-aldi-207111-2fa2805d897c8ff7df985b36d5e69d13.jpgiyi-parti-zirvesi-aydinin-ekonomik-sorunlarini-ele-aldi-207111-3ae732b55853d9337cafe0979f19f010.jpgiyi-parti-zirvesi-aydinin-ekonomik-sorunlarini-ele-aldi-207111-cf9b24bc915efac01c1b5f6d05c62ccb.jpgiyi-parti-zirvesi-aydinin-ekonomik-sorunlarini-ele-aldi-207111-585a18ab1573626796e1dc5dd19bb7f1.jpgiyi-parti-zirvesi-aydinin-ekonomik-sorunlarini-ele-aldi-207111-d21f60fcb9dd436da4c0ca7e58fd4dc9.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.