İYİ Parti'de sular durulmuyor

İYİ Parti'de sular durulmuyor
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in olağanüstü seçimli kurultayda aday olmayacağını açıklamasının ardından genel başkanlık için adaylık açıklamaları geldi. Günay Kodaz, Mehmet Tolga Akalın, Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu, kurultayda aday olacaklarını kaydetti. Öte yandan partide istifalar da yaşanıyor. İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti güne, Genel Başkan Akşener'in şok açıklamaları ile başladı. 27 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek seçimli olağanüstü kurultayda aday olmayacağını kamuoyuna duyuran Akşener, gerekçeleriyle ilgili de bir açıklama yayımladı.

ADAYLIK AÇIKLAMALARI VE İSTİFA
Bu gelişmenin ardından şu ana kadar partide 4 isim adaylığını açıkladı. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz, İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın ile İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, adaylığını açıklayan isimler oldu. Eski İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz ile Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu'nun da aday olmayı düşündüğü öne sürüldü.

"İLK GÜNLERDEKİ HEYECAN KALMADI"
Öte yandan İYİ Parti'de Akşener'in açıklamalarının ardından istifa haberleri de gelmeye başladı. İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, helallik isteyerek partiden istifa ettiğini duyurdu. Özlale, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili İYİ Parti ailesi, uzun bir süredir İyiler Hareketi'nin bir üyesi olarak sizlerle birlikte ülkemiz için çalışmaktan gurur duydum. Ancak, geldiğimiz noktada partimizin ilk günlerdeki heyecanının kalmadığını, makul çözümler sunmanın mümkün olmadığını ve siyaset üretmenin imkansız olduğunu üzülerek görüyorum" ifadelerini kullandı.

"GÜZEL ANILARI UNUTMAYACAĞIM"
Özlale, açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Bu nedenle istifamı sunma kararı aldım. Sizinle birlikte çalışmak ve milletimiz adına görev yapmak benim için her zaman büyük bir onur ve ayrıcalık olmuştur. Sizinle birlikte yürümenin getirdiği güzel anıları hiçbir zaman unutmayacağım. Bu süre zarfında birlikte çalıştığım herkese tüm içtenliğimle teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin. Saygılarımla."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.