Geçtiğimiz günlerde grup toplantısında açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde İYİ Parti'yle ittifaklarının, kendilerine önemli katkılar sunduğunu ifade etti. Özel, “Biz bu belediyeleri, sadece CHP'lilerin verdikleri oyla kazanmadık. İstanbul'da İstanbul İttifakı'yla, Ankara'da dürüst insanlar Başkent'i yönetsin diye destek aldık ve kazandık. Biz tüm siyasi partileri, iş birliğine, güç birliğine davet ediyoruz” diyerek isim vermeden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e seslenmişti.

Özel’in grup toplantısındaki konuşmasının ardından açıklama yapan İYİ Parti Aydın İl Başkanvekili Sadettin Yabaş, “Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki bu değişiklikten sonra CHP’de ittifaka sıcak bakma yaklaşımlarıyla ilgili açıklamaları genel başkan ve parti üyelerinden duyduk. Ancak biliyorsunuz ki, İYİ Parti Genel Merkezi ve Genel İdare Kurulu, Genel Başkanının şu ana kadar bu konuyla ilgili herhangi bir davranışı yok. En son bildiğiniz gibi Mansur bey bir ziyarette bulundu. Ama bu ziyaretin nezaket ziyareti olduğu ifade edildi. Onun dışında ittifak veyahut iş birliğiyle ilgili herhangi bir genel merkez tarafından bir açıklama bize iletilmedi” ifadelerini kullandı.

yabastan-ittifak-aciklamasi-internet-424551-44766b49a188d31b7b399523c1b6bcbd.jpeg

“BU KONUDAKİ TUTUM VE DAVRANIŞIMIZ NET”
Yabaş, şunları kaydetti: “Bundan sonraki gelişmelerle ilgili bizim yerelde bu şekilde herhangi bir hareketimiz veya fikir beyan etmemizin doğru olmadığı kanaatindeyim. Ancak biz genel başkanımızın ve genel merkezimizin talimatları doğrultusunda bize söylenenleri kamuoyuyla paylaşmak ve milletimize onların dilek ve isteklerini ulaştırmakla yükümlüyüz. Şu noktada herhangi bir bize gelen ve iletilen bir şey yok. Almış olduğumuz karar çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konudaki tutum ve davranışımız net olacak. Bu tür şeyler siyasette olabilir. Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanıyla görüşmeler yapılabilir. Bu süreci biz şu anda yorumlayamıyoruz ve ne olacağını bilmiyoruz. Bizim bildiğimiz bir tek şey var bu almış olduğumuz Genel İdare Kurulu kararı çerçevesinde işimize devam etmeliyiz."

Kaynak: Haber Merkezi