Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda 09-11 Temmuz 2026 tarihleri arasında il genelinde eş zamanlı olarak ÇEMBER-132 Operasyonu gerçekleştirildi.

81 unsur ve 236 personelin katılımıyla düzenlenen operasyonda, haklarında çeşitli suçlardan arama kararı bulunan toplam 40 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Yakalanan şahıslardan 14’ünün 0-2 yıl, 12’sinin 2-5 yıl, 3’ünün 5-10 yıl ve 1’inin ise 20 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezasıyla arandığı öğrenildi.

Aydın’ın ilk milli tenisçisi şampiyonluklara doymuyor
Aydın’ın ilk milli tenisçisi şampiyonluklara doymuyor
İçeriği Görüntüle

Operasyonda yakalananlar arasında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan 1 kişi, hırsızlık suçundan 3 kişi, yağma suçundan 3 kişi, uyuşturucu suçlarından 3 kişi, yaralama suçundan 3 kişi, tehdit suçundan 2 kişi, konut dokunulmazlığını ihlal suçundan 2 kişi ve sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı suçundan aranan 2 kişi yer aldı.

Ayrıca çeşitli suçlardan aranan 11 kişi ile ifadeye yönelik aranan 10 kişinin de operasyon kapsamında yakalandığı kaydedildi.

Jandarma ekiplerince yakalanan şahıslar hakkında adli işlemlerin sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ