Jandarma, yağmur çamur dinlemeden suçlularla mücadele ediyor

Jandarma, yağmur çamur dinlemeden suçlularla mücadele ediyor
ABONE OL
Karacasu’da define avcısı ve zehir tacirlerine göz açtıramayan jandarma ekipleri aynı gün sağanak yağışa aldırmadan 3 ayrı yere operasyon düzenledi.

GÜLAY ÖZTEKİN- Olayla ilgili hint keneviri yetiştiren bir kişi ile birlikte tarihi eser kaçakçısı 8 kişi olmak üzere toplam 9 kişi suç aletleriyle birlikte yakalanarak göz altına alındı. 

Olay, önceki gün Geyre Mahallesi ve İmame mevkii ile Dedeler Mahallesinde akşam saatlerinde meydana geldi. 
Edinilen bilgiye göre, Karacasu İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına bağlı ekipler, istihbarı çalışmalar neticesinde Afrodisias Antik Kentinin bulunduğu Geyre Mahallesinde ve İmame mevkiinde define avcısı iki ayrı şebekenin izinsiz kaçak kazı yapacakları bilgisine ulaştı.

JANDARMA ZEHİR TACİRİ VE DEFİNE AVCILARINA GÖZ AÇTIRMIYOR
Yoğun gök gürültüsü ve şimşekle beraber aniden bastıran şiddetli sağanak yağış altında iki ayrı bölgeye operasyon düzenleyen jandarma ekipleri tarafından yapılan titiz araştırma ve takip sonucu kaçak kazı yapan 8 kişi kazı yaparken olay yerinde suçüstü yakalandı.

SUÇ ALETLERİNE EL KONULDU
Kazma, kürek, şiş, halat gibi kazıda kullanılan suç aletleriyle birlikte ele geçirilerek göz altına alınan M.S. M.S. İ.C., K.D.,E.D., S.Ç., S.Ç, M.A.K. olmak üzere toplam 8 kişi jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından “İzinsiz kaçak kazı yapmak” suçundan adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, Cumhuriyet Savcılığında ifadeleri alındıktan sonra tutuklanma talebiyle çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şahısların jandarmanın başarılı operasyonu sonucu kazı yapamadan yakayı ele verdikleri bilgisine ulaşıldı. 

ORMANLIK BÖLGEDE HİNT KENEVİRİ
Yine istihbarı çalışmalar neticesinde Dedeler Mahallesine ayrı bir operasyon gerçekleştiren jandarma ekipleri, dağlık bölgedeki orman arazisi içerisine ekili 65 kök hint keneviri ele geçirdi. Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri olayla ilgili 25 yaşındaki A.D.’yi yakalayarak gözaltına aldı. A.D.’nin, jandarmada ifadesi alındıktan sonra Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. 
Yaptıkları başarılı operasyonlarla, zehir tacirleri ve tarihi eser kaçakçılarına göz açtırmayan jandarma ekipleri, ilçe halkının asayiş, huzur ve güvenliğini sağlamak için suçlularla mücadele etmeye devam edeceği bildirildi. 

jandarma-yagmur-camur-dinlemeden-suclularla-mucadele-ediyor-126126-48dd386c401515ffc6e2b8289672d112.jpgjandarma-yagmur-camur-dinlemeden-suclularla-mucadele-ediyor-126126-96d0e58781e6bbe9dd1c048e94a36d8a.jpg



 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.