Jandarmanın motosikletli kadın timleri suçlulara göz açtırmıyor

Jandarmanın motosikletli kadın timleri suçlulara göz açtırmıyor
ABONE OL
Aydın'da İl Jandarma Komutanlığında görev yapan motosikletli asayiş tim komutanı astsubay Esra Yıldırım ile motosikletli trafik tim komutanı Arzu Ergin, suça ve suçluya karşı dayanışma içinde mücadele veriyor.

ABDURRAHMAN FIRAT - Mesleklerini severek yapan Aydın İl Jandarma Komutanlığında görevli motosikletli kadın jandarmalar, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. 
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde tanışıp arkadaş olan ve 3 yıl önce mezun olduktan sonra Aydın İl Jandarma Komutanlığına atanan Yıldırım ve Ergin, birlikte mesai yapıyor.
Ağırlığı yaklaşık 300 kilograma ulaşan motosiklet üzerinde kentin huzur ve güvenliğini sağlamak için aralıksız çalışan kadın astsubaylar, suça karşı verdikleri titiz mücadeleleriyle beğeni topluyor.

frd98682.jpg

EN BÜYÜK HAYALİ ÜNİFORMA GİYMEKTİ
En büyük hayalinin üniforma giyip Ayyıldızlı bayrak altında selam durmak olduğunu ifade eden Astsubay Arzu Ergin, “Ben her gün çok severek işe geliyorum. Çalıştığım işi o kadar çok seviyorum ki çalışmış gibi hissetmiyorum. Çünkü mutlu olduğunuz işi yaptığınız zaman çalışmış olmuyorsunuz. Ben bu mesleği çok seviyorum Bu işi yapmaktan çok gurur duyuyorum.” dedi.

jandarmanin-motosikletli-kadin-timleri-suclulara-goz-actirmiyor-206093-4a2cb0385490d622f63dc8436db6984f.jpg
İleri ve güvenli sürüş eğitimi aldıktan sonra motosikletli time katıldığını belirten Ergin, eğitimle yapılamayacak hiçbir işin olmadığına dikkat çekti. Özellikle kendilerini motor üzerinde gören vatandaşların çok şaşırdığını ve gururla baktıklarını aktaran Ergin, “Nene hatunlarımız, Halide Onbaşılarımız, biz onların torunuyuz. Kara Fatma’nın torunuyuz. Bizim yapamayacağımız hiçbir şey yok bu dünyada.” diyerek kadınların her şeyin üstesinden gelebileceğini belirterek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. 

jandarmanin-motosikletli-kadin-timleri-suclulara-goz-actirmiyor-206093-a0f45b217ef324b35717da83cb8f6591.jpg

 KADIN HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELEBİLİR
Ağabeyi de asker olan astsubay çavuş Esra Yıldırım, ailesinde çok sayıda askeri personel olduğunu ve küçüklüğünden beri hep üniforma gördüğünü ve onu giyip bu vatana hizmet etmek istediğini söyledi. Üzerindeki üniformayı gururla taşıdığını belirten Astsubay Yıldırım, “Vatan, millet ve bayrak bizim için çok önemli şeyler. Bunlar elimizden gittiği zaman maalesef hiçbir şeyimiz kalmıyor. Ben de bu vatanı koruduğum için çok mutluyum. Bir çok kadının da bunu yapması mükemmel bir duygu. Kadınlar her şeyin üstesinden gelebilir. Yeter ki inansınlar. Her şeyi başarabilirler. Sadece kendilerine güvenmeleri gerekiyor. Bu yüzden biz kendimize güvendik ve şu anda buradayız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde  ilk önce şehit annelerimizin çünkü onlar hepimizin annesi, sonra kendi annemin ve ailemdeki bütün sevdiğim, saydığım kadınların, Türkiye’deki bütün kadınların, kadınlar gününü kutluyorum.” dedi.

jandarmanin-motosikletli-kadin-timleri-suclulara-goz-actirmiyor-206093-eb5bf14d2c968f9a4eab5e3c86bfd6da.jpg

jandarmanin-motosikletli-kadin-timleri-suclulara-goz-actirmiyor-206093-fead2e94a79e82c57e4bb34090438d0e.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.