Japon gelinin performansı göz doldurdu

Japon gelinin performansı göz doldurdu
ABONE OL
Aydın'da, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinden oluşun koroda sahne alan Japon gelin Yoko Takabe'nin saz ve türkü performansı dinleyicilerden tam not aldı.

(ABDURRAHMAN FIRAT) Yoko Takabe, 15 yıl önce İngiltere'de tanıştığı Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi eşi Recep Tekeli'yle evlendikten sonra Türkiye'ye yerleşti. Aydın’a ise üç yıl önce gelen Takabe, Türk kültürüne duyduğu ilgi ve bağlama çalma arzusu üzerine Efeler Halk Eğitim Merkezinde bağlama kursunu yazıldı. İki dönem bağlama eğitimi alan Takabe, kurs süresince bağlama çalmasını ve türkü söylemesini öğrendi. 
Eğitmeni Üzeyir Gülsever'in yakından ilgilendiği Takabe, kendisinden daha tecrübelilerin bulunduğu Efeler Halk Eğitim Merkezi korosuyla Aydın Kültür Merkezinde sahne aldı. 
Konserde Takabe, hem bağlama çaldı hem de "Uzun ince bir yoldayım" türküsünü seslendirdi. Takabe'nin performansı izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı.
Salonda bulunan izleyiciler zaman zaman halk eğitim kursiyerlerinin söylediği türkülere eşlik etti. 
Takabe, Türkiye'de olmaktan ve Türk kültürünü tanımaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Takabe, "Bağlamaya sıfırdan başladım. İlk başladığımda bağlamanın nasıl tutulduğunu dahi bilmiyordum. Hocam bağlama tutmasını öğretmenle eğitime başladı. Bir senelik eğitimin ardından bağlamanın nasıl tutulduğunu, bağlama çalmasını hatta türkü söylemesini de öğrendim. Sene başında sınıfta herkes vardı ama sene sonunda sadece ben kaldım. Daha sonra hocam beni şu anda birlikte konser verdiğimiz arkadaşlarla tanıştırdı. Hayatım boyunca ilk kez bir sahneye çıktım ve bağlama çalıp türkü söyledim. Çok heyecanlandım. Bu benim için unutulmazdı." dedi. 
Gülsever ise Takabe'nin çok azimli ve istekli olduğunu belirterek, kendisine kurs verirken hiç zorlanmadığını aktardı. 
Konsere katılan izleyicilerden Burcu Oğuzer ise “Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri Türkiye’nin farklı yörelerinden bizlere türküler seslendirdi. Bunların içinden Japon kursiyer Yoko Takabe, ‘uzun ince bir yoldayım’ Sivas yöresine ait bir türküyü seslendirdi. Bizleri çok duygulandırdı. Türkçeyi öğrenmiş olması bizleri mutlu etti.” diye konuştu. 

japon-gelinin-performansi-goz-doldurdu-110622-6616e6115c70223a43b48825a215c042.jpgjapon-gelinin-performansi-goz-doldurdu-110622-e4c50fc30cd303c8cf47462d323c1fc2.jpgjapon-gelinin-performansi-goz-doldurdu-110622-f47395808da58c7f3e3c6ecbed04d184.jpgjapon-gelinin-performansi-goz-doldurdu-110622-670ec6cd52fb9710bec80374220accf3.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum