Jeoloji uzmanı Üşümezsoy Aydın'ı uyardı

Jeoloji uzmanı Üşümezsoy Aydın'ı uyardı
ABONE OL
Deprem Uzmanı ve Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy olası Aydın depreminde en tehlikeli ilçenin Kuşadası olduğunu vurguladı. 

KIYMET SARIYILDIZ - Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, katıldığı televizyon programında Aydın’da yaşanması muhtemel deprem ile ilgili bilgi verdi. Özellikle Kuşadası ilçesine dikkat çeken Üşümezsoy, Kuşadası, Efes, Germencik’e doğru giden faylar üzerinde hareketler olduğunu söyledi. 

Deprem bakımından en tehlikeli noktanın Kuşadası olduğunu ifade eden Üşümezsoy, “Dilek yarım adasındaki kuzey kenarındaki fay ve diğeri de Yamansu fayı yukarı doğru birleşerek Germencik’e gidiyor. Bundan Efes, Kuşadası, Selçuk ve Söke’de bundan etkileniyor. Fakat Söke 1955’te kırıldığı için orda stresi biraz daha rahat. Bodrum kırıldı, Midilli kırıldı. Kuşadası daha kırılmadı. Şimdi Kuşadası 2-3 metre daha geniş oldu. İzmir fayı değil bir ucu Urla’da bir ucu Balçova’da olan bir fay var. Bu Narlıdere yamaçlarından aşağı giden fay var. Bu fay 1688’de kırıldı. Bu kırılan fay İzmir’e 60-70 kilometre mesafede. Ama bu fay İzmir’i yıktı. Bu fay kırıldığı zaman buradaki stres bu fay düzleminde artçılar oluşur. Ama yavaş yavaş yan tarafa Kuşadası, Efes, Germencik’e doğru giden faylar üzerinde hareketler var” ifadelerini kullandı.  


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.