Jeotermal patlamalar tarlalara zarar veriyor

Jeotermal patlamalar tarlalara zarar veriyor
ABONE OL
Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, jeotermallerle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Kendirlioğlu, “Bir boru patladığında yakınında bulunan tarlalar yok oluyor” dedi.

KIYMET SARIYILDIZ - Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, jeotermallerle ilgili yaptığı açıklamasında bilgi kirliliğinin çok fazla olduğunu kaydetti.  Uzman kişilerden oluşan bir ekip kurulması ve jeotermalle ilgili çalışma yapması gerektiğini ifade eden Kendirlioğlu, net bilgiler edinmek istediklerini söyledi.  
Yapılan çalışmaların kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini söyleyen Kendirlioğlu, jeotermalle ilgili çok fazla bilgi kirliliği var. Bu konuda bilen de bilmeyen de konuşuyor. Elimizde bir veri yok. Biz bunu hep söyledik: Belediyeler, Ziraat Odaları, Ziraat Fakülteleri, bakanlık yetkilileri işin içine girerek bir birim oluşturulmalı. Uzman kişiler bu konuda çalışma yapıp sonuçlarını kamuoyuna açıklamalı.  Jeotermalin tarıma, havaya, sağlığa ne kadar zararı var ya da yok bunun net olarak belirlenmeli” dedi. 

“GÖRSEL BİR KİRLİLİK VAR”
Jeotermal borularının görüntü kirliliğine neden olduğunu belirten Kendirlioğlu, patlayan borulardan çıkan sıcak suların tarım arazilerini yok ettiğini belirtti.  Vatandaşların jeotermalden kaynaklandığını düşündüğü kokulardan rahatsız olduğunu söyleyen Kendirlioğlu açıklamasına şöyle devam etti: "Şöyle bir gerçek var. Görsel bir kirlilik var. Vatandaşların yoğun koku şikâyeti var. Jeotermalden çıkan akışkanlar, derelerden daha sonra Büyük Menderes’e ve oradan da tarlalara gidiyor. Ama bunlar hep konuşuluyor. Bunların resmi belgelere dökülmesi gerekir. Daha önce Buharkent’te böyle bir olay yaşadık. Jeotermaldeki bilgi kirliliği yok edilmeli. İncir bizim için çok değerli bir ürün. Dünyadaki en önemli ürünlerden bir tanesi. Bu yüzden net bilgiler ortaya konulmalı.”

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum